Загарбники, імовірно, вдадуться до перекидання своїх десантних дивізій на східний напрямок, – ISW

Імовірно, російські окупанти вдадуться до перекидання своїх повітряно-десантних дивізій із Запорізької області на схід.

Про це пише Рубрика з посиланням на ISW.

Згідно з проаналізованими даними експертів Інституту вивчення війни (ISW), російські військові можуть перекидати частини 76-ї та 7-ї повітряно-десантних дивізій із Запорізької області в напрямку східної України, ймовірно, для посилення та інтенсифікації поточних наступальних операцій.

Незважаючи на це, ISW поки що не знайшов підтвердження того, що частини 76-ї та 7-ї дивізій ПДВ були передислоковані на інші напрямки, хоча російські та українські повідомлення є важливими, і будь-яка передислокація ПДВ із Запорізької області на схід України потребує ретельнішого вивчення в найближчі дні.

У звіті зазначають, що будь-яка передислокація цих підрозділів надасть російським військам можливість інтенсифікувати наступальні операції і чинити все більший тиск на українські сили, незалежно від того, де вони будуть розташовані.

ISW не дає оцінки того, який район є найбільш вірогідним для передислокації сил російських ВДВ, якщо така взагалі відбудеться.

Разом з тим ISW продовжуватиме відстежувати повідомлення про можливу передислокацію частин 76-ї та 7-ї дивізій ПДВ, оскільки це становить значний ризик для здатності України уповільнити триваючі російські наступальні операції на сході України в найближчі тижні до прибуття американської допомоги у сфері безпеки.

Ключові висновки ISW за 1 травня:

  • За повідомленнями, російські військові перекидають частини 76-ї та 7-ї повітряно-десантних дивізій із Запорізької області в напрямку східної України, ймовірно, для посилення та інтенсифікації поточних наступальних операцій.
  • Російські військові можуть спробувати перекинути елементи 76-ї або 7-ї дивізії ВДВ чи обох дивізій на схід України для підтримки наступальних операцій росії в Донецькій області і скористатися поточним вікном вразливості до того, як американська військова допомога почне надходити до лінії фронту в повному обсязі.
  • У ніч з 30 квітня на 1 травня українські війська вдруге менш ніж за місяць завдали удару по нафтопереробному заводу в Рязанській області.
  • Російські ЗМІ посилюють антизахідну риторику колишнього прем'єр-міністра Грузії та засновника партії "Грузинська мрія" Бідзіни Іванішвілі і негативно зображують грузинів, які протестують проти законопроєкту про "іноземних агентів", ймовірно, намагаючись дестабілізувати ситуацію у Грузії.
  • ООН і західні організації продовжують демонструвати, що Північна Корея і КНР прямо й опосередковано допомагають росії у військових діях.
  • Російські інсайдерські джерела припускають, що кримінальне розслідування проти заступника міністра оборони Росії Тимура Іванова може також стосуватися іншого заступника міністра оборони  Рустама Цалікова.
  • Агентство Bloomberg повідомило, що чотири російські танкери, які потрапили під санкції, змінили назви.
  • Російські війська здійснили підтверджені просування поблизу Часового Яру та Авдіївки, а також у прикордонній зоні Донецької та Запорізької областей.
  • Російська влада продовжує вербувати засуджених злочинців для участі у бойових діях в Україні.

Нагадаємо, в ISW вважають, що відхід Сил оборони з позицій від Бердичів, Семенівки та Новомихайлівки не сприяє російським загарбникам у швидкому досягненні тактичних успіхів, і росіяни в найближчій перспективі навряд чи зможуть досягти глибшого оперативно значущого проникнення в цьому районі.

Свіжі дописи

  • Новини

У Києві вночі таки демонтували незаконний “храм-МАФ” УПЦ МП у буферній зоні ЮНЕСКО

У столиці в ніч проти 17 травня демонтували самочинний "храм-МАФ", який на території Національного музею… Читати більше

Friday May 17th, 2024
  • Новини

Генштаб: ЗСУ на півночі Вовчанська проводять зачистку та не дають ворогу закріпитись

Українські захисники здійснюють зачистку вулиць на півночі Вовчанська, не даючи противнику закріпитися. Загалом минулу добу… Читати більше

Friday May 17th, 2024
  • Новини

Уведені обмеження: наслідки нічної атаки в окупованому Севастополі

Міноборони рф заявило, що вночі 17 травня територію росії і окупованого Криму нібито атакували 108… Читати більше

Friday May 17th, 2024
  • Новини

ЗСУ знищили ще понад 1400 загарбників, два літаки та гелікоптер

Минулої доби, 16 травня, Сили оборони ліквідували ще 1400 загарбників, таким чином загальні втрати російських… Читати більше

Friday May 17th, 2024
  • Новини

Нічна атака “Шахедів”: ППО збила усі ворожі дрони

Цієї ночі Силами і засобами протиповітряної оборони ЗСУ були ліквідовані усі дрони-камікадзе, які російські окупанти… Читати більше

Friday May 17th, 2024
  • Новини

Наслідки атаки дронів в рф: в Бєлгородській області горіла АЗС та НПЗ в Туапсе, у Новоросійську було чути вибухи

У Бєлгородській області росії заявили про нічну атаку безпілотників. Також в місті Туапсе (Краснодарський край)… Читати більше

Friday May 17th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.