У Києві презентували освітню платформу для допомоги учням “ПОВІР”

У столиці для допомоги школярам у подоланні освітніх прогалин та втрат презентували платформу "ПОВІР". Пілотний проєкт триватиме до кінця 2024 року, до нього долучаться 2 тисячі учнів та учениць.

Про це на презентації проєкту розповів народний депутат, заступник голови комітету ВР з питань освіти, науки та інновацій Сергій Колебошин, повідомляє Рубрика.

У чому проблема?

Як підкреслив нардеп Сергій Колебошин, освітні втрати і розриви обумовлені низкою чинників, серед яких:

  • два роки пандемії,
  • повномасштабна війна, що принесли вимушені перерви в навчанні, неможливість навчатися через руйнацію шкіл, повітряні тривоги, міграцію населення та багато іншого.

Все це торкнулося кожної дитини шкільного віку, яких, за даними Держстату, як зазначив Колебошин, в Україні понад 4 млн.

Яке рішення?

У Києві презентували платформу для допомоги школярам у подоланні освітніх прогалин та втрат "ПОВІР".

"Це онлайн-платформа, цифрове рішення для підтримки учнівства, яке зіткнулося з викликами у навчанні і втрачає мотивацію на освітньому шляху. Її назва акронім – Подолання освітніх втрат і розривів (ПОВІР). Родина, школа, ми сподіваємося, що у дитини є ці два місця, де вона може отримати допомогу. ПОВІР – це третій, безпечний простір для допомоги і розвитку. Наша магістральна ідея в тому, що всі діти можуть подолати освітні втрати. А ми супроводжуємо її, щоб вона була успішною як у навчанні, так і в цілому в житті", – сказав Колебошин.

Як це працює?

За його словами, наразі розпочинається пілотний проєкт, який охопить 2 тисячі учнів та учениць 7, 9 та 11 класів, він триватиме до кінця 2024 року.

Платформа є безкоштовною для дітей і їхніх родин, доступна на національному рівні. Сайт проєкту має українську і англійську версії.

На етапі пілотування школярі можуть підтягнути три шкільні дисципліни: математику, українську мову та англійську.

На платформі передбачені:

  • безкоштовна тренерська підтримка,
  • навчальні матеріали та розвиток життєвих навичок;
  • шість коротких зустрічей по 30 хв (спринтів) з математики, української та англійської мов, які допоможуть розібратися з труднощами з цих предметів;
  • трекінг прогресу та власний освітній марафон.

Після навчання учасник проєкту отримає сертифікат міжнародного зразка з переліком досягнень та подальших рекомендацій.

Передбачається, що учасники проєкту, окрім навчання, зможуть підсилити навички стресостійкості, комунікації та роботи в команді, розвивати креативне та критичне мислення, чому сприятимуть СЕН-педагоги (СЕН – соціально-емоційні навички).

Як зазначив Колебошин, процес навчання на платформі гейміфікований, учні зможуть "заробляти" так звану віртуальну валюту – віркоїни, які можна обміняти або на подарунки, або конвертувати в гривні і задонатити на ЗСУ чи допомогу постраждалим від війни.

Як зазначив народний депутат, участь в пілотному проєкті "ПОВІР" зможуть взяти учні із вразливих груп, зокрема:

  • ті, у кого хтось із рідних загинув через війну,
  • діти з родин ВПО,
  • захисників і захисниць України,
  • учні й учениці, які перебувають на деокупованих територіях або таких, де велися чи ведуться бойові дії,
  • діти, які через війну виїхали з України та інші.

На думку засновників проєкту, така вибірка дасть змогу оцінити результативність проєкту та, за потреби, скорегувати платформу для роботи в загальнонаціональному масштабі, для всіх класів і за всіма предметами.

Проєкт "ПОВІР" реалізовується Українським інститутом розвитку освіти, ГО "ЕдКемп Україна", ГО "Смарт освіта" у співпраці з Організацією економічного співробітництва та розвитку та на замовлення держави, а саме Комітету з питань науки, освіти та інновацій, Консультативної ради з питань сприяння розвитку системи загальної середньої освіти при Президентові України, Міністерства освіти і науки України, платформи "Всеукраїнська школа онлайн". Підтримка надається Міжнародним фондом "Відродження", фондом ООН "EDUCATION CANNOT WAIT", Агентством США з міжнародного розвитку, міжнародною організацією "PACT".

Нагадаємо, за словами очільника Міністерства цифрової трансформації Михайла Федорова у квітні в Україні запустять освітній застосунок для школярів, їхніх батьків та вчителів, "Мрія".

Також у столиці відбудеться запуск нового проєкту зі створення груп швидкої ментальної підтримки в закладах освіти "Ментальна Варта". Він реалізується в межах проєкту благодійної організації Bloomberg Philanthropies.

Окрім того, в Україні стартує проєкт навчання школярів правам дитини згідно з Європейською соціальною хартією.

Свіжі дописи

  • Новини

Рішення для перемоги: Австралія передасть Україні катери Sentinel 830R

У рамках військової допомоги для передачі українським Збройним силам австралійський уряд обрав катери Sentinel 830R… Читати більше

Thursday May 16th, 2024
  • Новини

NYT: Північноатлантичний Альянс розглядає відправку військ в Україну, проте не для участі в боях

Союзники по НАТО поступово наближаються до рішення відправити в Україну свої війська, щоб вони могли… Читати більше

Thursday May 16th, 2024
  • Новини

На Харківщині за час зведення фортифікаційних споруд загинули 4 будівельники, ще 15 отримали поранення, – ОВА

У Харківській області внаслідок російських обстрілів чотири людини загинули та 15 отримали поранення різного ступеня… Читати більше

Thursday May 16th, 2024
  • Новини

Український бренд створив колекцію благодійних вишиванок для фонду “Землячки”

До Дня вишиванки український бренд GAPTUVALNYA створив ексклюзивні вишиванки з символікою громадської організації "Землячки", які… Читати більше

Thursday May 16th, 2024
  • Новини

Українським Силам оборони вдалося додати впевненості на напрямку Вовчанська, – Зеленський

Російські обстріли на напрямку Вовчанська Харківської області не припиняється, втім українські оборонці там впевнено тримають… Читати більше

Thursday May 16th, 2024
  • Новини

В Одеській області відкрили міжнародний пункт пропуску “Рені” між Україною та Молдовою

16 травня після реконструкції в Одеській області відкрили міжнародний автомобільний пункт пропуску "Рені" між Україною… Читати більше

Thursday May 16th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.