На передову після двох місяців відновлення повертається 110 бригада, яка захищала Авдіївку два роки

110 окрема механізована бригада імені генерал-хорунжого Марка Безручка, яка 2 роки мужньо боронила Авдіївку, заявила про своє повернення на бойові позиції після двох місяців відпочинку.

Про це пише Рубрика, посилаючись на повідомлення бригади у Facebook, співрозмовники УП у бригаді.

"110-та знову на бойових! Окупантам в пеклі вже пишуть пропуски. Ми виправимо це неподобство. Кожній ворожій паторочі – смерть! "Імперія" має розпастися!", наголосили бійці 110 ОМБр.

За даними УП серед військових 110-ї бригади, за два місяці бригада не встигла достатньою мірою відпочити, набрати людей та пройти злагодження. Вихід на бойові пов'язаний із загостренням на одному з напрямків фронту.

Нагадаємо, що наприкінці лютого цього року 110 бригада, яка обороняла Авдіївку, відійшла на ротацію. В бригаді натякнули, що це перша ротація з початку повномасштабної російської агресії.

Ситуація у Донецькій області

Росіяни продовжують просування вперед, тиснучи на українських військових артилерію та авіацією. Як розповідав речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин, росіяни цілодобово штурмують українські позиції на Авдіївському напрямку.

Наразі найгарячіші бої, зокрема, йдуть за село Очеретине. Як говорив Волошин, російська армія намагається прорвати оборону українських захисників чотирма бригадами. ЗСУ зі свого боку залучають до оборони сили та засоби з резерву.

2 травня в ЗСУ повідомили, що російським військам вдалося прорватися та закріпитися в селищі Очеретине в Покровському районі. Проте та частина населеного пункту, на якій перебуває противник, – під вогневим контролем військ ЗСУ. Бої тривають.

Загалом ситуація на фронті загострюється. Ворожі війська намагається захопити стратегічну ініціативу на полі бою.

28 квітня стало відомо, що військові Сил оборони також відійшли західніше населених пунктів Бердичі, Семенівка та Новомихайлівка в районі Авдіївки. Це було зроблено для збереження життів особового складу.

Свіжі дописи

  • Новини

Ворог атакував “Шахедами” з півдня всю ніч: Морські сили знищили 4 дрони-камікдзе

У неділю ввечері російські війська запустили по Україні "Шахеди" з південного напрямку. Військово-морські сили Збройних… Читати більше

Monday May 20th, 2024
  • Новини

Ніхто на борту не вижив: президент Ірану загинув під час аварії гелікоптера

Президент Ірану Ібрагім Раїсі та всі інші пасажири, які були на борту гелікоптера, що напередодні… Читати більше

Monday May 20th, 2024
  • Новини

Рішення для перемоги: в Києві запрацював перший рекрутинговий центр ССО

У столиці запрацював перший рекрутинговий центр Сил спеціальних операцій ЗСУ. Тут охочі долучитися до лав… Читати більше

Sunday May 19th, 2024
  • Новини

Як подолати кадрову кризу в енергетиці: освітній проєкт Глобального договору ООН в Україні 

Глобальний договір ООН в Україні в межах Ukraine Energy Initiative розпочав дослідження потреб енергетичних компаній… Читати більше

Sunday May 19th, 2024
  • Новини

У Запорізькому музеї вперше зафіксували рекорд України

Представники Національного реєстру рекордів України в Запорізькому обласному краєзнавчому музеї зафіксували найбільшу кількість предметів фалеристики… Читати більше

Sunday May 19th, 2024
  • Новини

Генштаб: найгарячіше на Покровському та Сіверському напрямках

Найгарячіша ситуація на Покровському та Сіверському напрямках. Загалом з початку 19 травня на фронті відбулося… Читати більше

Sunday May 19th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.