На двох патрульних катерах, які передала Естонія “Ірпінь” та “Рені” підняли прапори ВМС ЗСУ

На двох патрульних катерах, переданих від Естонії, з нагоди включення їх до складу національного флоту України, підняли Військово-морські прапори ЗСУ.

Про це командування ВМС ЗСУ повідомило у Фейсбуці, передає Рубрика.

Зазначається, що у церемонії під керівництвом командувача ВМС ЗС України віцеадмірала Олексія Неїжпапи, крім військових моряків, взяла участь делегація від Естонської Республіки на чолі з командувачем ВМС Естонії комодором Юрі Саска.

Фото: ВМС ЗС України

Фото: ВМС ЗС України

"Назви катерам Р01″Roland" і Р02″Risto", які Україні цьогоріч у відмінному стані, майже новими передали ВМС Естонії, було присвоєно наказом командування Військово-морських сил Збройних сил України на честь міста-героя Ірпінь та міста Рені, порт якого до Естонської Республіки є найближчим", – ідеться у повідомленні.

Фото: ВМС ЗС України

Фото: ВМС ЗС України

Отримавши від командувача ВМС ЗСУ Неїжпапи Військово-морські прапори Збройних сил України, командири катерів урочисто підняли їх на флагштоках катерів "Ірпінь" та "Рені".

"Катери виконуватимуть бойові завдання у тому числі із захисту цивільного судноплавства", – зазначили у ВМС.

Фото: ВМС ЗС України

Фото: ВМС ЗС України

Довідка

Естонія у координації з Данією передала Україні два патрульні катери для захисту морських шляхів у Чорному морі.

"Естонія передала Україні два патрульні катери у координації з союзником Данією", – заявили у відомстві Міноборони Естонії.

У Міноборони додали, що така допомога допомагає Україні в забезпеченні життєво важливих морських маршрутів та захисту своїх вод від російської агресії.

Допомога Естонії Україні

З перших днів повномасштабної війни Естонія засуджувала Росію, надавала Україні військову та фінансову допомогу, приймала тисячі біженців.

У грудні мнулого року естонський уряд підтримав пропозицію міністра оборони країни Ханно Певкура про виділення Україні нового пакету військової допомоги вартістю 80 мільйонів євро.

До нього увійдуть протитанкові комплекси Javelin, кулемети, боєприпаси для стрілецької зброї, наземний й водний транспорт та водолазне обладнання.

У бюджеті Естонії на 2024 рік закладено 30 мільйонів євро на підтримку України. Про це з трибуни Верховної Ради України повідомив керівник міжпарламентської групи співробітництва з Естонською Республікою Арсеній Пушкаренко.

За його інформацією, 14 мільйонів євро з цієї суми передбачено на:

  • відновлення інфраструктури,
  • протезування українських захисників та захисниць,
  • навчання представників органів місцевого самоврядування в рамках європейської інтеграції.

Окрім того, міністр закордонних справ Маргус Цахкна також підтримав ініціативу Естонії щодо використання заморожених російських активів.

В Естонії на момент розроблення законопроєкту на підставі міжнародних санкцій було заморожено активи на суму близько 38 мільйонів євро.

Свіжі дописи

  • Новини

У Санкт-Петербурзі на території військової академії зв’язку пролунав вибух: є поранені

У Санкт-Петербурзі прогримів вибух на території військової академії зв’язку. Місцева влада заявила про постраждалих. Про… Читати більше

Friday May 17th, 2024
  • Новини

У Львівському історичному музеї відкрили виставку меморіальних вишиванок

Днями у Львівському історичному музеї презентували виставковий проєкт «(Не)тлінні». Його присвятили Всесвітньому дню вишиванок, а… Читати більше

Friday May 17th, 2024
  • Новини

Генштаб: ворог активно наступає на Покровському і Придніпровському напрямках, Сили оборони стримують натиск

На Краматорському, Покровському та Придніпровському напрямках зросла кількість бойових зіткнень, на Харківському напрямку українські захисники… Читати більше

Friday May 17th, 2024
  • Новини

Мінветеранів перезапускає бренд “Створено захисниками”

Міністерство у справах ветеранів спростило алгоритм отримання ветеранами-підприємцями маркування “Створено захисниками”. Про це повідомляє Рубрика,… Читати більше

Friday May 17th, 2024
  • Новини

У російському Туапсе зупинився НПЗ через атаку українських безпілотників, – Reuters

Пожежа на російському нафтопереробному заводі у російському Туапсе призвела до його аварійного закриття. Раніше завод… Читати більше

Friday May 17th, 2024
  • Новини

Обстріл Харкова: зросла кількість загиблих та поранених

У Харкові зросла кількість загиблих та поранених унаслідок сьогоднішнього удару російських військ по місту. Про… Читати більше

Friday May 17th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.