fbpx
Сьогодні
Фото 15:47 02 Тра 2024

Естонський депутат приїхав на велосипеді з Таллінна у Рівне: збирає гроші для ЗСУ

English version here

Фото: Ірина Чириця, Укрінформ

Естонський депутат Крісно Енн Вага приїхав на велосипеді у Рівне з Таллінна. За майже тиждень подорожі чоловік подолав понад тисячу кілометрів. Таким чином він збирає гроші для Збройних сил України й планує доїхати до Києва. Також він побував і в Житомирі.

Про це повідомляють Суспільне і Укрінформ, передає Рубрика.

Політик розповів, що робить це, аби привернути увагу до допомоги Україні:

"В порівнянні з іншими великими європейськими країнами, в яких я бачу, що присутня втома від війни, у нас ситуація трошки краща. Але я хочу показати, що ми не втомлені, що естонці — не втомлені, що ми не можемо собі дозволити бути втомленими, коли в нас відбувається війна в Європі — буквально на одну велосипедну подорож від нас. І ми маємо сьогодні робити все можливе для того, щоб допомогти Україні виграти".

Фото: Рівенська ОВА

Він додав, що однією із цілей подорожі є збір грошей для ЗСУ.

Впродовж маршруту депутат естонського парламенту разом із благодійною організацією "69th Sniffing Brigade" планує зібрати 50 тисяч євро для купівлі дронів та автівок воїнам.

"На даний час я вже зібрав 30 тисяч євро і сподіваюся, що до кінця подорожі зможу зібрати всю суму. Я роблю це для 93-ї бригади, зокрема, я зустрінуся з її представниками у п'ятницю, а також представниками інших підрозділів Збройних сил України. Я неодноразово був в Україні протягом останніх кількох років. І, чесно кажучи, це для мене фізично найтяжче, що я коли-небудь робив в житті те, що я роблю зараз. Я хочу показати, що ми всі можемо доєднатися до української перемоги", — розповів Крісно Енн Вага.

Також у Житомирі зустріли депутата естонського парламенту Крісто Енн Вага, який їде на велосипеді з Таллінна до Києва в межах проєкту "Ride for Victory. Tallinn to Kyiv".

Фото: Ірина Чириця, Укрінформ

"Я подолав понад 1500 км впродовж шести днів. Моя мета – зберегти фокус уваги на Україні і закликати європейські країни допомагати Україні. Я вирушив зі своєї столиці Таллінна і прямую до Києва, аби показати, що війна від нас на відстані велосипедної прогулянки", – зазначив депутат.

За його словами, під час велопробігу він планує зібрати гроші на:

  • чотири позашляховики,
  • 35 FPV-дронів для ЗСУ.

"Я намагаюся зробити все, що може допомогти Україні в цій війні. Як політик і як громадянин, прагну збільшити підтримку України", – додав депутат.

Фото: Ірина Чириця, Укрінформ

У Житомирі Крісто Енн Вага вшанував пам'ять загиблих захисників України. Далі він вирушить до Києва. З Рівного його супроводжує переселенець з Миколаєва.

У минулому естонський депутат був спортсменом-велогонщиком.

Як повідомляла Рубрика, член Комісії з державної оборони парламенту Естонії та парламентської групи Україна-Естонія Крісто Енн Вага 29 квітня вирушив велосипедом з Таллінна до Києва у пробіг на підтримку України.

Раніше, мер норвезького міста Сокндал Йонас Андерсен Саєд здійснив 11-денне велосипедне турне до села Залізці на Тернопільщині, під час якого зібрав 545 тисяч гривень на потреби українських військових.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: