Рішення для відбудови: Чернігівщина отримає €400 тисяч від Франції на відновлення районної лікарні та університету

Чернігівська область отримає 400 тисяч євро французької допомоги на відновлення центральної районної лікарні та Національного університету "Чернігівська політехніка", які постраждали від російських обстрілів.

Про це у Телеграмі повідомив начальник Чернігівської ОВА В'ячеслав Чаус, пише Рубрика.

У чому проблема?

Нагадаємо, що 17 квітня цього року, окупанти вдарили по густонаселеному району Чернігова. Зафіксували "приліт" по об'єкту соціальної інфраструктури. Ворог вдарив по місту 3 ракетами.

Згодом стало відомо, що Центральний корпус Національного університету "Чернігівська політехніка" був пошкоджений вибуховою хвилею внаслідок ракетного удару по місту.

Окрім того, постраждала і центральна районна лікарня. Цей медзаклад розташований за 150 метрів від місця влучання. У лютому та березні 2022 року його також неодноразово обстрілювали росіяни.

"На сьогодні ми нарахували 120 вікон, які треба замінювати повністю, десь 60-70 дверей (ми зараз на стадії рахування) — це все підлягає заміні. Стелі, техніка, обладнання, меблі й таке інше. Практично все, що відновилось після 22-го року, було розбито вчора (17 квітня, — ред.). Всі вікна.

Знаєте, як наші завідувачі кажуть: "Ми це вже проходили". Не відновлена у нас залишається будівля поліклініки. Ми чекаємо гроші, вже виділені, ми в процесі отримання. Тому, думаю, будемо все-таки відновлювати заново", розповідала директорка центральної районної лікарні Інна Фесенко.

Тоді у Чернігові загинули 18 мешканців та 77 отримали поранення.

Яке рішення?

Чернігівська область отримає 400 тисяч євро французької допомоги на відновлення центральної районної лікарні та Національного університету "Чернігівська політехніка", які постраждали від російських обстрілів.

Фото: Телеграм / В'ячеслав Чаус / Чернігівська ОДА (ОВА)

Як це працює?

"По 200 тисяч євро на відновлення Чернігівської ЦРЛ та Політехніки, які знову постраждали від тероризму Росії.

А також електрогенератори та допомога у відновленні осель (вікна, двері) – це пакет допомоги від Франції, про який сьогодні під час зустрічі в ОДА повідомив Надзвичайний і Повноважний Посол Французької Республіки в Україні Гаель Весьєр", – написав очільник області.

Фото: Телеграм / В'ячеслав Чаус / Чернігівська ОДА (ОВА)

Зі слів Чауса, свою допомогу у відновленні осель чернігівців запропонували підприємці – Об'єднання теслярів Франції.

"Візити делегації до області регулярні, як і своєчасна та швидка підтримка Франції.

Втім, сьогодні чи не вперше говорили не лише про допомогу, а й про можливі напрямки налагодження взаємовигідних партнерських відносин між регіонами/громадами/містами", підкреслив голова ОВА.

Свіжі дописи

  • Новини

Війська рф вночі атакували Харків дронами та обстрілювали із С-300

Ворог вночі 17 травня  атакував Харків дронами-камікадзе та бив із зенітно-ракетної системи С-300. Про це… Читати більше

Friday May 17th, 2024
  • Новини

Понад 1000 людей за три дні евакуювали з прикордоння Сумщини, – ОВА

З прикордоння Сумської області впродовж останніх днів вивезли понад тисячу людей, зокрема 200 дітей. Про… Читати більше

Friday May 17th, 2024
  • Новини

В Україні запустили кампанію на підтримку ЛГБТК+ військових: в чому рішення

17 травня, у міжнародний день протидії гомо-/бі-/трансфобії, на вулицях кількох міст розмістили постери з обличчями… Читати більше

Friday May 17th, 2024
  • Новини

Саджанці бузини для створення екологічних живоплотів: плюси та мінуси

Бузина, що є родом рослин сімейства деревоподібних, зустрічається в природі у вигляді чагарників та малих… Читати більше

Friday May 17th, 2024
  • Новини

Прогноз погоди на вихідні 18–19 травня: бувало і тепліше, але вже приємніше

За даними Sinoptik.ua, у більшості регіонів України після затяжного періоду прохолоди нарешті потеплішає, тож можна… Читати більше

Friday May 17th, 2024
  • Новини

ЗСУ стабілізували росіян на Харківщині, ті просунулися до 10 км, – Зеленський на зустрічі з журналістами

Президент Володимир Зеленський на зустрічі з журналістами повідомив, що Силам оборони вдалося стабілізувати ситуацію з… Читати більше

Friday May 17th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.