fbpx
Сьогодні
11:42 01 Тра 2024

"Укрпошта" на аукціоні продала "скандальні" ретроавтомобілі на 60% дорожче

Фото: Телеграм/ Олег Синєгубов

АТ "Укрпошта" отримало 3,28 млн грн на перших аукціонах з продажу застарілого автомобільного парку, що на 60% більше стартової ціни.

Про це повідомив генеральний директор компанії Ігор Смілянський, пише Рубрика.

"Вчора відбулось 7 аукціонів на суму 3 281 070 гривень, при стартовій ціні 2 049 027, тобто ріст ціни на аукціоні – 60%+. Як Вам "мотлох"?", зазначають у повідомленні.

Як розповів Смілянський, сьогодні, 1 травня, відбудуться ще три аукціони, сукупна вартість лотів яких становить 400 тисяч грн.

Окрім того, гендиректор компанії зазначає, що ще 6 аукціонів, на які прийшло по одному учаснику (Закарпаття, Львів, Тернопіль, Миколаїв, Рівне, Івано-Франківськ), будуть продовжені на 7 днів.

Також повторні аукціони відбудуться у Дніпрі, Харкові та Одесі, проведенню яких завадила безпекова ситуація.

А днями компанія оголосить про нові торги, на які будуть виставлені ще 500 автівок.

Що відомо про продаж автівок "Укрпошти"

Нагадаємо, що АТ "Укрпошта" у соцмережі X (Twitter) нестандартно відреагувала на критику новини про продаж компанією 531 своїх старих авто.

"Так, виставили гниле гівно на аукціон. Ні, не йоб**лись. Так, хотіли б віддати просто так тим, кому треба, але не маємо права. Продаємо старі автівки на Prozorro, бо цього вимагає закон", зауважили в дописі.

У коментарях під постом користувачі почали активно обговорювати доцільність таких висловлювань від імені однієї з найбільших держкомпаній країни. Хтось навіть припустив, що це неофіційний акаунт компані, але "Укрпошта" спростувала це, відповівши на коментар. 

Раніше генеральний директор компанії Ігор Смілянський повідомив про продаж старих автомобілів.

"Ми виставляємо на "Prozorro.Продажі" 531 авто, здебільшого 90-х та 2000-х років, які або поповнять автопарк когось з колекціонерів, або (на що я сподіваюсь) потраплять до волонтерів, і, після ремонту та перезбірки 3-4 авто в 1 на ходу, допоможуть ЗСУ там, де це потрібно", – написав Смілянський.

Він також додав, що все продаватиметься лотами від 9 до 134 одиниць за регіональним критерієм – рухоме майно можна буде придбати по всій країні. Вартість лотів – від 42 тис. до 1,1 млн грн.

Гендиректор "Укрпошти" пояснив, що, компанія, в якої акціонер – держава, просто так передати ці авто на фронт не може.

"Саме тому є дуже простий і зрозумілий механізм – "Prozorro.Продажі", де всі бачать і товар, і ціну продажу. І саме ринок визначить, скільки і що коштує", – додав Смілянський.

Рубрика:
Авто Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: