fbpx
Сьогодні
12:24 01 Тра 2024

Безпілотники ГУР атакували в рф під Рязанню та Воронежем два нафтопереробні заводи

English version here

Фото: Телеграм / ASTRA

Уночі 1 травня ударні безпілотники української розвідки атакували два нафтопереробні заводи на території російської федерації — у Рязанській та Воронезькій областях.

Інформацію підтвердило джерело hromadske у спецслужбах України, росзмі.

За словами співрозмовника видання, унаслідок атаки є пошкодження. Це була операція Головного управління розвідки Міноборони України. Більше деталей наразі не наводиться.

Рязанська область

У ніч на 1 травня ударний безпілотник атакував Рязанську область. Внаслідок удару спалахнула потужна пожежа на Рязанському нафтопереробному заводі.

Відповідні кадри опублікували російські Telegram-канали. Водночас губернатор області Павло Малков підтвердив атаку, зазначивши, що, "попередньо, постраждалих немає, проводиться перевірка".

За словами очевидців, атака відбулася близько третьої години ночі. Очевидці повідомили, що чули гул, а потім два вибухи. Після інциденту на заводі працюють працівники оперативних служб.

Рязань нафтозавод

Фото: російські телеграм-канали

Як розповіли очевидці, перші чотири вибухи пролунали на території заводу близько 2 години ночі, після чого на території НПЗ почалася масштабна пожежа. В той самий час місцеве МНС оголосило про небезпеку з боку дронів, що підтвердив і Малков.

Воронезька область

Дрони також помітили у небі над Воронезькою областю. Там також працювала протиповітряна оборона, а росЗМІ повідомили про пошкодження будинків в регіоні нібито внаслідок збиття одного з дронів літакового типу.

Міноборони рф заявляло про нібито перехоплення 6 українських дронів, з яких:

  • три — над територією Воронезької області,
  • один — над Рязанською,
  • один — над Бєлгородською,
  • один — над Курською.

Про ураження НПЗ відомство не згадало.

Рязанський нафтопереробний завод розташований у місті Рязань та входить до НК "Роснефть". Заявлений максимально можливий обсяг обробки НПЗ – 17-18 мільйонів тонн нафти на рік. Основна частина продукції йде на експорт.

Нагадаємо, видання Politico зазначило, що атаки українських безпілотників по НПЗ у глибині росії не лише змусили Кремль захищати власну територію, але досягли неймовірного – "у найбільшій у світі нафтодержаві закінчився запас бензину".

Внаслідок цього ціни на дизельне пальне для російських споживачів за останній тиждень зросли на 10%. Ціни на бензин, які зросли більш ніж на 20% з початку року, вже досягли шестимісячного максимуму.

Останні атаки безпілотників на НПЗ

Нагадаємо, що уранці 27 квітня в російській федерації заявили про чергову атаку ударних безпілотників на Краснодарський край: там пролунали вибухи, виникла пожежа. Було завдано ударів по НПЗ "Слаявнськ-ЕКО", Ільському НПЗ та "низці інших об'єктів".

У свою чергу в СБУ підтвердили атаку їхнього БПЛА на військовий аеродром і два НПЗ у Краснодарському краї.

Як писала Рубрика, у ніч на 24 квітня безпілотники нібито атакували Воронезьку область. Про це заявив губернатор області Олександр Гусєв. У соцмережах з'явилися кадри пожежі у Воронежі, яка, ймовірно, сталася на території нафтопереробного заводу.

Також тої ж ночі у Смоленській області Росії виникли пожежі на двох паливо-енергетичних об'єктах. Місцева влада заявила, що регіон нібито опинився під атакою безпілотників.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: