З митрополита УПЦ МП Павла суд вирішив зняти електронний браслет

Печерський районний суд Києва ухвалив рішення зняти електронний браслет з митрополита Української православної церкви московського патріархату Павла (Лебедя).

Про це у коментарі hromadske підтвердив його адвокат Микита Чекман, передає Рубрика.

Речниця Київської обласної прокуратури Олена Ковальова повідомила hromadske, що на засіданні 30 квітня прокурор клопотав про продовження всіх обовʼязків митрополиту, проте суд задовольнив клопотання частково — не продовжив дію обовʼязку носити електронний браслет.

Водночас Павло досі зобовʼязаний:

  • не відлучатися з місця свого проживання без рішення суду;
  • утримуватися від спілкування з потерпілими та свідками у кримінальному провадженні.

Довідка

У березні 2023 року Національний заповідник "Києво-Печерська лавра" розірвав договір із УПЦ МП про безоплатне користування лаврою в Києві. Ченці мали покинути монастир і всі будівлі 29 березня. На час перевірки збереження культурних цінностей також закрито печери Лаври.

Митрополит ПЦУ Епіфаній запевнив, що монастир на території Києво-Печерської лаври не буде закрито, а мовою богослужінь буде давня слов'янська разом із сучасною українською мовою.

30 березня Господарський суд Києва відмовив у забезпеченні позову представників Києво-Печерської лаври УПЦ МП до Національного заповідника "Києво-Печерська лавра".

Комісія Міністерства культури та інформаційної політики з приймання-передавання майна 12 квітня нарешті змогла потрапити до Києво-Печерської лаври. Вона продовжила працювати 19-21 квітня. Однак в УПЦ МП скаржилися на незаконні дії представників Мінкульту.

Біля Лаври були сутички. Поліція навіть затримала чотирьох людей, які 19 квітня активно вчиняли хуліганські дії на території Києво-Печерської лаври. А 20 квітня там знову стався конфлікт.

Зрештою Господарський суд Києва 25 квітня заборонив перешкоджати роботі комісії на території Києво-Печерської лаври до закінчення судового розгляду.

У червні ченці Української православної церкви московського патріархату не залишили 79 об'єктів Києво-Печерської лаври. Їх зобов'язали зробити це протягом трьох днів.

13 червня у суді відбулося слухання у справі за позовом УПЦ МП до Національного заповідника "Києво-Печерська лавра" про усунення перешкод УПЦ МП у користуванні майном, а саме в доступі та здійсненні богослужінь. Суд відмовив УПЦ МП.

30 червня Солом'янський районний суд Києва продовжив ще на два місяці запобіжний захід митрополиту УПЦ МП Павлу Лебедю у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Служба безпеки пояснила, що зібрала обґрунтовану доказову базу про причетність Павла до розпалювання релігійної ворожнечі, виправдовування й заперечення збройної агресії рф проти України. СБУ також опублікувала перехоплення телефонних розмов митрополита Павла, де той з-поміж іншого радіє тимчасовій окупації Херсона й заявляє, що в західних регіонах України немає українців.

Сам митрополит заявляє, що завжди засуджував "усілякі спроби проти нашої держави, і того, що зробила росія, путін, у жодному разі виправдати не можна".

13 липня правоохоронці оголосили намісникові Києво-Печерської лаври УПЦ МП нову підозру за тими ж двома статтями Кримінального кодексу: ч. 2 ст. 161 та ч. 3 ст. 436-2. Санкції статей передбачають до 5 років ув'язнення.

А 7 серпня, намісника Києво-Печерської лаври Павла Лебедя випустили з СІЗО. За нього внесли заставу – понад 33 млн гривень. Митрополит порівняв свій запобіжний захід із полоном.

Свіжі дописи

  • Новини

Уряд виділив більш ніж 1,5 млрд грн на відбудову критично важливих ТЕС

Під час засідання, 17 травня, Уряд виділив понад 1,5 млрд грн для відбудови  Зміївської ТЕС… Читати більше

Friday May 17th, 2024
  • Новини

Що таке екологічний стік і як він дозволить збалансувати потреби у воді між людьми і екосистемою: розповіли у WWF-Україна

У WWF-Україна розповіли що таке екологічний стік та як він дозволить збалансувати потреби у воді… Читати більше

Friday May 17th, 2024
  • Новини

В Україні запустили платформу для навчання та розвитку BecomingX Ukraine

В Україні презентували навчальну платформу BecomingX Ukraine від британської освітньої компанії BecomingX. Платформа надає українцям… Читати більше

Friday May 17th, 2024
  • Новини

Зеленський підписав закон про мобілізацію засуджених: деталі

Президент України Володимир Зеленський підписав закон щодо запровадження інституту умовно-дострокового звільнення осіб від відбування покарання… Читати більше

Friday May 17th, 2024
  • Новини

Зеленський поспілкувався з представниками ЗМІ, зокрема говорив про переговори з рф, про цілі на саміті миру, про ротації в уряді та ОП

Президент Володимир Зеленський на зустрічі з журналістами назвав цілі росіян у Харківській області, окреслив своє… Читати більше

Friday May 17th, 2024
  • Новини

Міноборони створило застосунок “Резерв+”: військовозобовʼязані зможуть оновити свої дані онлайн

Міністерство оборони для військовозобов'язаних, призовників та резервістів запустило мобільний застосунок "Резерв+", де можна буде оновити… Читати більше

Friday May 17th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.