fbpx
Сьогодні
10:59 30 Кві 2024

Сполучені Штати тимчасово схвалили розрахунки в енергетиці з найбільшими російськими банками: деталі

Міністерство фінансів Сполучених Штатів Америки дозволило проводити операції з російськими банками, включно з ВТБ, Центробанком, Ощадбанком і Альфа-банком, для розрахунків у сфері енергетики до 1 листопада 2024 року.

Про це пише "Радіо Свобода" з посиланням на ліцензію Мінфіну США.

Серед банків, які отримали тимчасову ліцензію, названо також банки:

  • "Открытие",
  • Совкомбанк,
  • Росбанк,
  • ВЭБ.РФ,
  • банк "Зеніт",
  • банк "Санкт-Петербург".

У постанові міністерства пояснили, що пов'язаними з енергетикою вважатимуться трансакції, що стосуються видобутку, виробництва, переробки, скраплення, транспортування або купівлі нафти та низки інших енергоресурсів, включно із СПГ, деревиною, вугіллям і ураном.

Ліцензія також дозволяє трансакції з російськими банками, пов'язані з виробництвом, постачанням або обміном енергією будь-якими способами.

Нагадаємо, у вересні минулого року Сполучені Штати ввели новий пакет санкцій проти російської федерації. Під обмеження потрапили банки, заводи та судна.

Також 13 квітня на доходи, які російська федерація отримує від експорту алюмінію, міді та нікелю, міністерство фінансів Сполучених Штатів Америки в координації з Великою Британією ввело санкції.

Варто додати, що 21 лютого постійні представники Європейського Союзу дали згоду на схвалення 13-го пакета санкцій проти російської федерації, який планують остаточно затвердити до другої річниці вторгнення рф в Україну.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: