Гороховський: 98-річній жінці, яка напередодні пішки вийшла з окупованого Очеретиного, куплять будинок

Для того, щоб вийти з окупованої частини села Очеретине на Донеччині, 98-річній Лідії Степанівні довелося під обстрілами подолати близько 10 км. Її оселю зруйнували російські загарбники. Старенькій вирішили придбати нове житло.

Про це повідомив співвласник monobank Олег Гороховський.

"Терпиш, терпиш, терпиш емоційно все це, намагаєшся робити те, що маєш, і те, що можеш, а потім читаєш таку історію, і все це виривається назовні", написав він.

Гороховський повідомив, що monobank купить Лідії Степанівні будинок: 

"І вона в ньому обовʼязково доживе до того моменту, коли ця гидота зникне з нашої землі".

Фото: Скриншот з відео Нацполіції

Історію Лідії Степанівни напередодні розповіли у Нацполіції. Втомлену стареньку надвечір побачили на дорозі військові та передали групі поліції "Білий Янгол".

Лідія Степанівна самотужки вийшла з окупованої частини Очеретиного, подолавши близько 10 кілометрів. Жінка йшла пішки, спираючись на палицю. Дорогою декілька разів падала без сил і, як вона каже, "засинала".

"Трималася на двох палицях та "на характері". У розпал боїв пенсіонерка дивом залишилась живою та неушкодженою", — зазначили в поліції.

Жінка розповіла, що будинок, який вона будувала власними руками, зруйнували росіяни, а її рідні зазнали поранень.

"Я ту війну пережила і цю переживаю. І залишилася без нічого. Та війна не була такою — жодна хата не згоріла. А то горять, і дерева повиривали з корінням", — розповіла жінка.

Побачивши її на дорозі, військові посадили жінку в автівку та сконтактували з "Білими Янголами", які вивезли її до безпечного місця. Поліціянти дізналися, що родичі Лідії Степанівни в лікарні в Костянтинівці, саму жінку має забрати онучка.

Нагадаємо, що у Донецькій області 88-річний чоловік вийшов з окупованої частини селища Очеретине, щоб не отримувати російське громадянство: його зустріли волонтери вже на підконтрольній українським військовим території та відвезли у безпечне місце.

Ситуація у Донецькій області

Росіяни продовжують просування вперед, тиснучи на українських військових артилерію та авіацією. Як розповідав речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин, росіяни цілодобово штурмують українські позиції на Авдіївському напрямку.

Наразі найгарячіші бої, зокрема, йдуть за село Очеретине. Як говорив Волошин, російська армія намагається прорвати оборону українських захисників чотирма бригадами. ЗСУ зі свого боку залучають до оборони сили та засоби з резерву.

Загалом ситуація на фронті загострюється. Ворожі війська намагається захопити стратегічну ініціативу на полі бою.

28 квітня стало відомо, що військові Сил оборони також відійшли західніше населених пунктів Бердичі, Семенівка та Новомихайлівка в районі Авдіївки. Це було зроблено для збереження життів особового складу.

Свіжі дописи

  • Новини

На Донеччині в зоні активних бойових дій залишається понад 4 тисячі дітей

На Донеччині в зоні активних бойових дій залишаються наразі 70,6 тисячі осіб, з яких 4,1… Читати більше

Friday May 17th, 2024
  • Новини

Зеленський: енергетика втратила суттєву частину генерації, є потреба у раціональному споживанні

Президент України Володимир Зеленський відзначив, що українська енергетика втратила суттєву частину генерації, знову є потреба у раціональному споживанні електрики.… Читати більше

Friday May 17th, 2024
  • Новини

Україна націоналізувала два літаки, що належали найбільшому виробнику російської зброї

За матеріалами Служби безпеки Вищий антикорупційний суд задовольнив позов Міністерства юстиції про передачу в дохід… Читати більше

Friday May 17th, 2024
  • Новини

Зеленський: Україна та Словенія завершують роботу над двосторонньою безпековою угодою

Українська та словенська сторони вже завершують роботу над двостороннім безпековим документом у межах декларації G7.… Читати більше

Friday May 17th, 2024
  • Новини

На суботу попередньо обмеження електрики не заплановано, – ДТЕК

Наразі енергетики не запланували обмежень електроенергії на суботу, 18 травня. А от вечірні відключення 17… Читати більше

Friday May 17th, 2024
  • Новини

Прем’єр-міністр Словаччини переніс чергову операцію: його стан залишається важким

Прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо переніс чергову операцію після того, як у нього стріляли 15 травня.… Читати більше

Friday May 17th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.