fbpx
Сьогодні
22:32 30 Кві 2024

Глава Пентагону звернувся до партнерів США із закликом передати Україні Patriot

Фото: AP

Сполучені Штати продовжують заохочувати країни, які мають системи протиракетної оборони Patriot, надати частину їх Україні для захисту від ракетних та повітряних обстрілів мирних поселень та критично важливої інфраструктури з боку рф.

Про це Міністр оборони Сполучених Штатів Ллойд Остін сказав під час презентації оборонного бюджету-2025 у Палаті представників конгресу США, пише Рубрика.

"Як ви знаєте, я щомісяця збираю близько 50 країн, щоб обговорити, як ми збираємося продовжувати масштабно та швидко надавати Україні безпекову допомогу. ППО вже давно є однією з речей, про які ми знову і знову наголошували. Є країни, які мають установки Patriot, і тому ми продовжуємо залучати ці країни, заохочуючи їх надати більше можливостей (Україні, — ред.)" , — сказав глава Пентагону.

За словами Остіна, він щотижня спілкується з міністром оборони України Рустемом Умєровим.

"Він точно в курсі, що ми робимо, як ми залучаємо інші країни, шукаємо додаткові спроможності по світу", — сказав він.

Також Остін підкреслив, що впродовж останніх тижнів особисто розмовляв з лідерами кількох країн, щоби вони надали додаткові можливості ППО для України.

Остін також заявив, що США нададуть Україні стільки зброї, стільки зможуть.

Раніше Рубрика повідомляла, що США таємно передали України далекобійні ракети ATACMS у березні, ще до нового пакета допомоги.

Нагадаємо, Президент США Джо Байден оголосив 24 квітня, що США почнуть надсилати військову техніку в Україну "через кілька годин" після підписання законопроєкту, який передбачає надання Україні допомоги на суму близько 60 млрд доларів.

Байден підписав закон про додаткові асигнування для України 24 квітня після того, як Сенат США ухвалив його ввечері 23 квітня, а Палата представників Конгресу США – 20 квітня, і Байден наголосив на необхідності надання військової допомоги Україні якнайшвидше.

Пентагон оголосив, що перший транш американської військової допомоги, передбачений цим законопроєктом, становить 1 мільярд доларів.

Аналітики зазначають, що американська безпекова допомога може прибути на лінію фронту в Україні протягом наступних кількох тижнів, тобто раніше, ніж очікує російська сторона.

Також стало відомо, що США таємно передали Україні далекобійні ATACMS ще в складі попереднього, березневого пакета допомоги. Ці ракети вже використали в бою. Паралельно Україна домовилася із США про постачання нових ATACMS.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: