fbpx
Сьогодні
19:47 30 Кві 2024

Експрезидента США Трампа оштрафували на 9 тисяч доларів за дописи в соцмережах

Фото: Getty Images

Суддя Нью-Йорка Хуан Мерчан визнав колишнього президента США Дональда Трампа винним у порушенні заборони на публікацію інформації про суд над ним у так званій справі про "порногроші" та зобов'язав політика сплатити 9 тисяч доларів штрафу.

Про це повідомляє агенція Reuters, пише Рубрика.

"Сьогодні суддя у справі про підкуп порнозірки Дональдом Трампом, оштрафував колишнього президента США на 9000 доларів за неповагу до суду та сказав, що розгляне можливість ув'язнити його, якщо він продовжуватиме порушувати заборону", – йдеться у повідомленні.

Обвинувачення у справі стверджувало, що 10 дописів Трампа в його соцмережі Truth Social, де критикувались відібрані судом присяжні та потенційні свідки прокуратури, порушують так званий gag order – заборону розголошення інформації про учасників процесу.

Суддя Мерчан підтримав звинувачення, але наклав дещо менший штраф, ніж воно просило – 9 тисяч доларів замість 10 тисяч. Трампа також зобов'язали видалити дописи зі свого акаунту в Truth Social та з сайту своєї передвиборчої кампанії.

Суд над Трампом

Минулого тижня у Нью-Йорку розпочався кримінальний процес проти колишнього президента США Дональда Трампа за звинуваченням у спробі підкупу порноакторки Стормі Деніелс за нерозголошення інформації про їхні сексуальні стосунки.

Трампа звинувачують у тому, що у 2014 році він через свого адвоката Майкла Коена за 130 тисяч доларів намагався підкупити порноакторку Стормі Деніелс, аби завадити їй оприлюднити свої заяви про сексуальні стосунки з експрезидентом. При цьому Трамп заперечує факт цієї зустрічі.

Прокурори стверджують, що виплати Коену були помилково зареєстровані як судові гонорари. Прокуратура назвала ці гроші частиною схеми приховування скандальних історій, які, як боявся Трамп, могли б допомогти його супернику на виборах 2016 року.

Своєю чергою Трамп визнав, що відшкодував кошти Коену, і що це було зроблено для того, аби Деніелс не оприлюднила інформацію про ймовірну зустріч. Але, за його словами, це не пов'язано з передвиборчою кампанією.

У судових документах прокуратура закликала суддю оштрафувати Трампа на 3 000 доларів за публікації в соціальних мережах, які, на думку прокурорів, порушили заборону говорити публічно про свідків.

Прокурори написали, що суддя повинен закликати Трампа виконувати наказ про заборону та попередити його, що подальші порушення можуть каратися не лише додатковими штрафами, але й тюремним терміном.

Якщо Трампа визнають винним, йому загрожує до чотирьох років в'язниці.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: