Благодійну колекцію прикрас створили з уламків зруйнованого росіянами літака “Мрія”

На прикраси в благодійній колекції "оМРІЯна помста" перетворили уламки зруйнованого росіянами літака АН-225 "Мрія". Увесь дохід від продажу якої піде на допомогу ГУР МО України.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на ініціаторів проєкту, передає Рубрика.

У чому проблема?

АН-225 "Мрія" – найбільший у світі літак українського походження, створений 1988 року для забезпечення транспортних потреб в рамках радянської космічної програми київським конструкторським бюро "Антонов".

Літак був знищений російськими окупантами в аеропорту "Антонов" у Гостомелі Київської області в перші дні повномасштабного вторгнення.

Яке рішення?

 Уламки зруйнованого росіянами літака АН-225 "Мрія" перетворили на прикраси в благодійній колекції "оМРІЯна помста".

Фото: надані організатором

Як це працює?

Уламок фюзеляжу легендарного літака для створення колекції передала парамедикиня Галина Алмазова, яка разом зі своїм підрозділом відбивала запеклі атаки на аеропорт, опікуючись пораненими.

"Покидаючи Гостомель, я не знала, що буде далі, але готувалась до будь-чого. В останню мить взяла з собою маленькі уламки великого літака як серце всієї України. Мені, як медику, хотілося зберегти його пульсацію, зробити бодай щось, щоб літак продовжував жити, щоб не вмирала наша мрія", – розповіла військовослужбовиця ЗСУ, захисниця Гостомеля Галина Алмазова, яка спільно з телеведучою Тетяною Гончаровою, артдиректоркою ювелірного бренду Мариною Фроловою та БФ "Козак Драйв" ініціювали проєкт.

Мета створення благодійної колекції "оМРІЯна помста" – збір на спеціальне обладнання для посилення ефективності технічної розвідки ГУР МО в рамках постійного діючого проєкту "Робимо вітер ворогу".

До лімітованої серії прикрас з уламками фюзеляжу зруйнованої "Мрії" увійшли 2 брошки-артефакти:

  • "Турбіна",,
  • "Літак".

Брошка "Літак" відтворює силует "Мрії". В дизайні використано найвпізнаваніший ракурс літака, яким його бачили на презентаціях та закарбували на фото по всьому світу. Автори доповнили його кінцівкою у вигляді тризуба. Наклад – 225 одиниць.

Фото: надані організатором

Брошка "Турбіна" апелює до унікальної риси гіганта — шести двигунів, які робили "Мрію" найпотужнішим цивільним транспортним літаком у світі. Наклад – 1000 одиниць.

Фото: надані організатором

Дизайн брошок – спільна розробка артдиректорки Марини Фролової та ювелірного бренду Karpenko Jewelry.

"Цей вибір був не випадковий, адже власник бренду – військовослужбовець ЗСУ, який бʼється за те, щоб наша оМРІЯна помста відбулась і Україна перемогла", – розповіли ініціатори проєкту.

Нагадаємо, ювелірний бренд SOLO for diamonds  презентував Всеукраїнський проєкт колекції каблучок, створених за дизайнами відомих українців. 50% з прибутку від прикрас буде передано на відбудову України через платформу UNITED24.

Також повідомлялось, що колекцію прикрас для підтримки України створила відома американська кулінарка та бізнеследі Рейчел Рей разом з італійським виробником DelBrenna Jewelry. Український конгресовий комітет Америки (УККА) також долучився до ініціативи.

Свіжі дописи

  • Новини

Британський історик, журналіст та письменник віддав свою премію переможця Lionel Gelber Prize 2024 ЗСУ

Британський історик, журналіст та письменник Тімоті Ґартон Еш віддав власну премію як переможця Lionel Gelber… Читати більше

Friday May 17th, 2024
  • Новини

МЗС відновлює прийом заяв на отримання консульських послуг для окремих категорій громадян

Міністерство закордонних справ розпорядилося відновити прийом заяв від чоловіків призовного віку на вчинення консульських дій… Читати більше

Friday May 17th, 2024
  • Новини

Литва передала Україні чергову військову допомогу: шість радарних систем AMBER 1800

Литва активно долучилась до німецької ініціативи з посилення української ППО, оголосивши про намір передати Україні… Читати більше

Friday May 17th, 2024
  • Новини

Найбільші інвестори країни за час повномасштабного вторгнення вклали у розвиток українського бізнесу 5 мільярдів доларів

Серед 25 компаній, які найбільше інвестували у розвиток бізнесу, окрім традиційних металургів та енергетиків також… Читати більше

Friday May 17th, 2024
  • Новини

На Сумщині відкрився 21-й Центр рекрутингу української армії

У Шостці Сумської області відкрито Центр рекрутингу української армії - це вже 21-й такий осередок… Читати більше

Friday May 17th, 2024
  • Новини

4,5 тисячі засуджених готові мобілізуватися до ЗСУ, – Мін’юст

У квітні Міністерство юстиції України провело опитування серед ув’язнених, де їм поставили питання щодо звільнення шляхом укладання… Читати більше

Friday May 17th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.