fbpx
Сьогодні
19:59 30 Кві 2024

Білий дім спростував заяви Шойгу про збиття ATACMS російською ППО

Фото: Photo by Tia Dufour

Радник Білого дому Джон Кірбі висловив заперечення заявам міністра оборони РФ Сергія Шойгу про начебто ураження росіянами ракет ATACMS.

Про це представник адміністрації США сказав у вівторок під час телефонного брифінгу, передає Рубрика, посилаючись на Укрінформ.

«Ні, я не можу підтвердити повідомлення про те, що будь-яка з них (ракет ATACMS – ред.) була збита», – зауважив представник Білого дому у відповідь на прохання прокоментувати заяви з російського боку.

Кірбі також не став уточнювати, скільки саме далекобійних ракет цього типу Сполучені Штати передали Україні.

«Можу просто сказати, що це була значна кількість», – зауважив він.

Як повідомлялося, раніше у вівторок міністр оборони РФ Сергій Шойгу заявив, що російські сили ППО начебто збили шість ракет ATACMS, запущених з українського боку. Однак він не уточнив, де саме, за його словами, це могло статися.

Раніше Рубрика повідомляла, що США таємно передали України далекобійні ракети ATACMS у березні, ще до нового пакета допомоги.

Нагадаємо, Президент США Джо Байден оголосив 24 квітня, що США почнуть надсилати військову техніку в Україну "через кілька годин" після підписання законопроєкту, який передбачає надання Україні допомоги на суму близько 60 млрд доларів.

Байден підписав закон про додаткові асигнування для України 24 квітня після того, як Сенат США ухвалив його ввечері 23 квітня, а Палата представників Конгресу США – 20 квітня, і Байден наголосив на необхідності надання військової допомоги Україні якнайшвидше.

Пентагон оголосив, що перший транш американської військової допомоги, передбачений цим законопроєктом, становить 1 мільярд доларів.

Аналітики зазначають, що американська безпекова допомога може прибути на лінію фронту в Україні протягом наступних кількох тижнів, тобто раніше, ніж очікує російська сторона.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: