Встановила рекорд України: майстриня з Львівщини виготовила 10 вишитих писанок

Майстриня Галина Ковальська із Жовкви Львівської області встановила рекорд України. Вона створила 10 вишитих писанок заввишки від 0,9 до 1,5 метра.

Про це у Фейсбуці повідомила Жовківська міська рада, пише Рубрика.

"Рекорд України зафіксували на центральній площі у Жовкві… Встановила його вдруге мешканка міста – Галина Ковальська, яка власноруч створила 10 писанок із ручної вишивки", – йдеться у повідомленні.

Фото: Галина Фесюк

Зазначається, що їх висота від 90 см до 1,5 м. Найбільша називається "Дитяча" – на ній розміщено 583 маленькі писанки, вишиті дітьми із Львівського району.

Зокрема, один хлопчик та діточки з особливими освітніми потребами, які навчаються на базі Жовківський багатопрофільний навчально-реабілітаційний центр "Злагода".

Фото: Галина Фесюк

Фото: Галина Фесюк

"Дякую, вам пані Галино, що знаходите час для творчості і популяризації української вишивки. Коли ви приходили до нас – бачив як горять ваші очі, а це означає, що робите все з любов'ю, найперше до України", – наголосив Oleg Volskyi.

Зафіксували Рекорд та вручили диплом – Костянтин Костирко та Вікторія Точек. Доєдналась до вітань у прямому ефірі Аня Крисюк, генеральна директорка книги "Світових Рекордів".

Фото: Галина Фесюк

Назва рекорду – "Українська писанка сильніша за рашистський танк: єднає нас та веде до Перемоги!".

Фото: Галина Фесюк

Під час рекорду тривали майстер-класи з малювання верби і ліпки писанок із пластеліну від Жовківський центр дитячої та юнацької творчості, патріотичний аквагрим, вікторина.

Виступали дитячі колективи та бандуристка Вікторія Онищук. Також провели благодійний ярмарок та дегустацію "Зупки Захисника" від Nadia Szarko за донати на ЗСУ.

Як повідомлялось, 5 травня в історичній Софії Київській на Великдень відбудеться святкове дійство. Проєкт має на меті відродити давні українські традиції святкування свята та показати мистецьку, пісенну, інструментальну, танцювальну й обрядову культуру.

Нагадаємо, що ініціатива "Поділись теплом Великодня" покликана об'єднати українців навколо традиції випікання пасок та розділити свято Великодня разом з людьми із прифронтових територій.

Також з 21 березня в Київському музеї Івана Гончара можна буде потрапити на щорічну традицію закладу напередодні великодніх свят – майстеркласи по писанкарству.

Свіжі дописи

  • Новини

Проєкт із рекрутингу до ЗСУ налічує понад 3300 актуальних вакансій: які найпопулярніші

Проєкт із рекрутингу до ЗСУ за пів року наростив обсяг вакансій до всіх родів військ,… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024
  • Новини

Стефанчук зустрівся з Ердоганом: обговорили Формулу миру та звільнення військовополонених

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук у ході свого візиту в Туреччину зустрівся з президентом Реджепом… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024
  • Новини

Как влияют новости на курс криптовалют: анализ и примеры

Криптовалютная индустрия неустанно развивается и изменения, которые в ней происходят, оказывают существенное влияние на цену… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024
  • Новини

Міненерго: остаточне рішення про підвищення тарифів на електроенергію ще не прийнято

У зв'язку з сьогоднішньою ситуацією в енергосистемі, скоріш за все, тарифи на електроенергію в Україні… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024
  • Новини

Фіцо все ще оперують, він – у тяжкому стані. Замах скоїли з політичних мотивів: уряд Словаччини

Міністри оборони та внутрішніх справ Словаччини Роберт Каліняк та Матуш Шутай Ешток заявили, що прем'єр-міністр… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024
  • Новини

Генштаб: на Харківському напрямку ворог посилив інтенсивність бойових дій

На Харківському напрямку зросла інтенсивність бойових дій, українські захисники відбили вже десять ворожих атак у… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.