У березні цього року кількість жертв серед цивільних українців зросла на 20%, – розвідка Британії

Протягом березня 2024 року, згідно з даними Моніторингової місії Організації Об'єднаних Націй (ООН), в Україні 604 цивільні особи були вбиті або поранені внаслідок ворожих ударів.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на Twitter-акаунт Міністерства оборони Британії.

Кількість жертв серед цивільних зросла на 20%, ніж у попередньому місяці (лютому, – ред). Як й зазначалось вище, жертви пов'язані з терористичними ракетами й авіаційними ударами ворога, а також збільшення кількості обстрілів на лінії фронту.

"У доповіді наголошується на збільшенні кількості скоординованих ударів по об'єктах критичної інфраструктури України, внаслідок яких було знищено або пошкоджено 20 об'єктів", – додає розвідка.

Також у доповіді зазначається про загибель 57 дітей. Це двічі більше ніж попереднього місяця й безпосередньо пов'язано із застосуванням Росією авіаційних боєприпасів.

Як додає розвідка, від початку повномасштабного вторгнення Росії, в Україні налічується 31 366 жертв серед цивільного населення:

  • 10 810 загиблих;
  • 20 556 поранених.

Раніше Рубрика повідомляла, що цього року майже на 40% порівняно з минулим зросла кількість дітей, які загинули внаслідок російських атак по всій Україні.

За перевіреними ООН даними, внаслідок атак з 1 січня по 31 березня 2024 року загинули 25 дітей, наймолодшому було лише два місяці.

За повідомленнями, дев'ятьох дітей вбито внаслідок атак упродовж перших трьох тижнів квітня.

Згідно з офіційними даними ООН, з моменту повномасштабного вторгнення росії в Україну внаслідок ворожих атак загинули щонайменше 600 дітей. Понад 1350 дітей отримали поранення.

В ЮНІСЕФ додали, що реальна кількість убитих і поранених дітей, ймовірно, значно вища.

Як повідомлялось, системи зеніто-ракетного комплексу Patriot успішно відбивають балістичні ракети російської федерації, які могли б завдати величезних втрат та руйнувань.

ППО Patriot для України

Нещодавно міністр закордонних справ Дмитро Кулеба повідомив, що Україна знайшла 100 вільних Patriot у світі, але спочатку хоче отримати сім для захисту від російських ракет.

Окрім того, зі слів глави українського МЗС, Україна сім батарей системи протиповітряної оборони Patriot навіть готова позичити.

Нагадаємо, 18 квітня канцлер Німеччини Олаф Шольц зауважив, що партнери по НАТО можуть  поставити Україні шість систем Patriot.

Також Нідерланди публічно заявили про готовність придбати батарею Patriot – це важливий момент.

Водночас міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що Нідерланди не єдина держава, яка готова просто зараз викупити батарею ППО Patriot для подальшої передачі Україні.

Свіжі дописи

  • Новини

Хорватія допоможе Україні в питаннях розмінування територій: підписано двосторонній меморандум

Хорватія допоможе Україні в питаннях розмінування територій. Відповідний двосторонній меморандум держави підписали сьогодні, 14 травня.… Читати більше

Tuesday May 14th, 2024
  • Новини

У першому кварталі 2024 року в Україні зареєстровано 9 нових індустріальних парків

Мережа індустріальних парків активно розвивається, попри збройну агресію росії та військові дії. У першому кварталі… Читати більше

Tuesday May 14th, 2024
  • Новини

Латвія виділила 10 млн євро на закупівлю артилерійських боєприпасів для України

Уряд Латвії на закритому засіданні у вівторок ухвалив рішення про виділення 10 млн євро на… Читати більше

Tuesday May 14th, 2024
  • Новини

В усіх регіонах України запровадили графіки аварійних відключень електроенергії

Увечері 14 травня у Києві та в усіх областях України запровадили графіки аварійних відключень електроенергії.… Читати більше

Tuesday May 14th, 2024
  • Новини

Франція готує для України нову військову допомогу: ракети до системи ППО SAMP/T

Франція поставить Україні нову партію зенітних ракет Aster до системи ППО SAMP/T. Про це  заявив… Читати більше

Tuesday May 14th, 2024
  • Новини

Я приїхав в Україну з меседжем, що ви не самі, за вами стоїть глобальна коаліція, – Держсекретар США

Державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, що основний меседж його візиту в Україну полягає в… Читати більше

Tuesday May 14th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.