Skvot проведе архітектурну конференцію про відбудову України: у чому рішення

11 травня школа попкультури Skvot проведе архітектурну онлайн-конференцію "Вимір", присвячену реаліям та перспективам галузі в рамках післявоєнного відновлення. 

Про це інформує Рубрика.

У чому проблема?

Російська військова агресія принесла руйнування десяткам українських міст. Школи, дитячі садочки, житлові будинки, культурні пам'ятки, комерційні приміщення потребують реконструкції або відбудови.

З ростом числа людей з інвалідністю від отриманих поранень на війні або внаслідок влучань у будинки цивільних з'явилася нагальна потреба переосмислення публічного середовища з урахуванням доступності та безпеки для всіх людей. Цікавість українців до власної культурної спадщини порушує питання збереження та поєднання традиційного в сучасному публічному просторі.

Яке рішення?

Організатори архітектурної конференції "Вимір" мають на меті створити майданчик для дискусій між дизайнерами, архітекторами та урбаністами, щоб кожен міг зробити свій внесок у відновлення українських міст, поєднуючи нові європейські тенденції та власну культурну спадщину.

Як це працює?

Ведучими архітектурної конференції будуть засновниця, головна архітекторка та дизайнерка у IK-architects Катя Ярова та Head of PR архітектурної компанії Archimatika Даниїл Апанасенко. 

  • Дизайнерка, архітекторка та співзасновниця дизайн-бюро Replus Христина Бадзян розповість про досвіди відновлення та реставрації та підходи до збереження спадщини.
  • Архітекторка та дослідниця архітектури Даша Спицька поділиться практиками післявоєнної відбудови європейських міст.
  • Головний архітектор Archimatika Сашко Столовий розкаже про переосмислення публічного простору села та залучення місцевих майстрів для збереження самоідентифікації кожного селища.
  • СЕО урбан-бюро Big City Lab і співавторка альбому безбарʼєрних рішень Вікторія Тітова розкаже про проєкти безбар'єрності та їх інтеграції.
  • СЕО та головний архітектор Archimatika Дмитро Васильєв разом з CEO AVR Development, архітектором та автором Chaplinsky Vlog Юліаном Чаплінським обговорять реальні завдання та виклики, які постануть перед Україною після перемоги.
  • Архітекторка та урбаністка Олександра Нарижна поділитись розробкою урбан-візій для  міст та досвідом пошуку перспектив для розвитку та позиціонування міського простору.

Серед інших тем, які будуть обговорювати на конференції:

  • міський комфорт,
  • функції містобудівної ради, департаменту містобудування та їх задачі на майбутнє,
  • існуючі українські проєкти по відбудові, якими варто пишатись.

"Що ми можемо робити зараз, коли війна ще триває? Акумулювати ресурси: фінансові, матеріальні, людські. Піклуватися про безбар'єрність: нове середовище має бути доступним для всіх людей, без винятку. Накопичувати досвід: вивчати кращі світові практики з відновлення зруйнованих міст. Діяти: об'єднувати зусилля влади, бізнесу, громадськості та експертів для спільної роботи. Саме для цього ми організовуємо архітектурну конференцію, де люди з різних галузей зможуть поділитися своїми кейсами відновлення українських міст" – розказує співзасновниця та CEO Skvot Інна Чут.

Конференція безкоштовна, проте має не лише освітню місію, але й благодійну.

Під час неї відбудеться розіграш лотів, зібрані кошти від яких направлять в Фонд Притули.

Серед лотів, які можна виграти:

  • курс у школі Skvot,
  • консультації зі спікерами конференції,
  • ретрит-вікенд у готелі "Обрій", екскурсія в restare / рестаре з можливістю попрацювати над одним із предметів,
  • книги про безбар'єрність від Big City Lab та інше.

Довідка

Skvot – це онлайн-школа попкультури, у якій навчають креативу в контексті світової сучасної культури.

Нагадаємо, Рубрика раніше повідомляла, що для того, щоби молоді люди були вмотивовані повертатися в Україну та відбудовувати її, планують створити багатосторонній Альянс з розвитку робочої сили в українській державі та поза її межами.

Свіжі дописи

  • Новини

Блінкену в Україні показали одне з виробництв БпЛА для фронту, – Федоров

Державний секретар США Ентоні Блінкен та віцепрем'єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки і технологій -… Читати більше

Thursday May 16th, 2024
  • Новини

Rheinmetall має намір в Україні побудувати підприємство з виробництва систем ППО

В Україні німецький оборонний концерн Rheinmetall планує відкрити  підприємство, що спеціалізуватиметься на системах протиповітряної оборони.… Читати більше

Thursday May 16th, 2024
  • Новини

Генштаб: на Харківському напрямку Сили оборони рішучими діями примусили значно знизити активність ворога

Воїни ЗСУ продовжують захищати зайняті рубежі та проводять заходи для недопущення просування противника в глибину… Читати більше

Thursday May 16th, 2024
  • Новини

Партнерство Китаю та росії іде на користь стабільності у світі, – Сі на переговорах із путіним

Голова КНР Сі Цзіньпін на переговорах з очільником росії володимиром путіним пообіцяв залишатися добрим сусідом… Читати більше

Thursday May 16th, 2024
  • Новини

В Україні сьогодні відзначають День вишиванки

Традиційно в Україні в третій четвер травня відзначають День вишиванки. У 2024 році його відзначають… Читати більше

Thursday May 16th, 2024
  • Новини

На аеродромі в Криму вночі було знищено 2 літаки МіГ та новітня система ППО

В окупованому Криму в ніч проти 15 травня внаслідок атаки на військовий аеродром "Бельбек" вдалося… Читати більше

Thursday May 16th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.