Новини

Рішення для перемоги: в Україні формують добровольчий жіночий підрозділ управління БПЛА

В Україні виникла ініціатива із формування добровольчого жіночого підрозділу, що займатиметься безпілотниками у тісній інтеграції з Силами оборони.

Про це повідомив засновник Центру підтримки аеророзвідки, військовослужбовець, віднедавна командир роти ударних дронів "Орден Сантьяго" Ігор Луценко у Facebook, пише Рубрика.

У чому проблема?

На думку Луценка, "те, що з'являються ініціативи, аби створити максимально комфортні умови військової служби для усіх категорій добровольців — це добре".

"На жаль, у ворога велика перевага у живій силі, тому не слід нехтувати будь-якими ідеями, котрі дозволяють скоротити цей розрив", — підкреслив командир роти "Орден Сантьяго".

Боєць нагадав, що перший український жіночий підрозділ було створено в лавах Українських січових стрільців перед Першою світовою. А один із найвідоміших жіночих підрозділів у світі — це Жіночі королівські військово-повітряні сили Великої Британії.

Яке рішення?

За словами військового, мова йде про невеликий добровольчий підрозділ, котрий буде займатися безпілотними авіаційними системами, у тісній інтеграції із Силами оборони України. Луценко наголошує, що все залежитиме від того, наскільки великим буде попит на участь у такому підрозділі.

"Робота з (відносно) складними системами, що потребує технічної грамотності, уважності та акуратності, базових інженерних навичок і творчого тактичного мислення", – розповів військрвий.

Як це працює?

Командира роти "Орден Сантьяго" повідомив, що набір у підрозділ проходитиме через конкурсний відбір:

  • визначення, наскільки кандидатки здатні виконувати бойові завдання;
  • навчання, яке водночас є і способом відбору теж;
  • перевірки СБУ;
  • фінальне рішення про зарахування у підрозділ.

Заповнити анкету з резюме можуть жінки віком від 18 років.

"Знання та досвід у сфері пілотування, експлуатації, ремонту, обслуговування БПЛА або подібних систем будуть плюсом. Звісно, не завадять військові навички, від сапера і до медика чи стрільця. Досвід програмування, роботи за технічними спеціальностями (електроніка, радіо тощо) будуть теж плюсом. Але головне — готовність вчитися і готовність притиратися до колективу", – йдеться у повідомленні.

Для того, аби приєднатися до підрозділу потрібно заповнити коротку анкету з резюме за посиланням — https://forms.gle/NYUSsaBPQtFczpbf9

Свіжі дописи

  • Новини

Блінкену в Україні показали одне з виробництв БпЛА для фронту, – Федоров

Державний секретар США Ентоні Блінкен та віцепрем'єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки і технологій -… Читати більше

Thursday May 16th, 2024
  • Новини

Rheinmetall має намір в Україні побудувати підприємство з виробництва систем ППО

В Україні німецький оборонний концерн Rheinmetall планує відкрити  підприємство, що спеціалізуватиметься на системах протиповітряної оборони.… Читати більше

Thursday May 16th, 2024
  • Новини

Генштаб: на Харківському напрямку Сили оборони рішучими діями примусили значно знизити активність ворога

Воїни ЗСУ продовжують захищати зайняті рубежі та проводять заходи для недопущення просування противника в глибину… Читати більше

Thursday May 16th, 2024
  • Новини

Партнерство Китаю та росії іде на користь стабільності у світі, – Сі на переговорах із путіним

Голова КНР Сі Цзіньпін на переговорах з очільником росії володимиром путіним пообіцяв залишатися добрим сусідом… Читати більше

Thursday May 16th, 2024
  • Новини

В Україні сьогодні відзначають День вишиванки

Традиційно в Україні в третій четвер травня відзначають День вишиванки. У 2024 році його відзначають… Читати більше

Thursday May 16th, 2024
  • Новини

На аеродромі в Криму вночі було знищено 2 літаки МіГ та новітня система ППО

В окупованому Криму в ніч проти 15 травня внаслідок атаки на військовий аеродром "Бельбек" вдалося… Читати більше

Thursday May 16th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.