На Київщині благодійний фонд BGV для внутрішньо переміщених осіб організував тренінги  

Благодійний фонд BGV 17 квітня організував тренінги для внутрішньо переміщених осіб у Київській області.

Про це інформує Рубрика.

LНавчальні тренінги у межах проєкту "Безпечна територія" з мінної безпеки та домедичної допомоги були проведені для 80 ВПО, які проживають у Білогородській територіальній громаді.

"Насправді подібних проєктів поки що в Україні дуже мало. Хоча мінна безпека та домедична допомога — теми, які дуже актуальні, коли в країні йде війна. І цікавитися ними варто, бо подібні знання можуть врятувати здоров'я та життя і своє, і тих, хто поряд.   

30% українських земель заміновано станом на січень 2023 року. Розмінування потребує багато ресурсів і чимало часу. Території, забруднені мінами, є і в Київській області, буквально поряд з нами. Тому зараз знання, як розпізнати міну, як діяти, коли виявили її, та що робити до приїзду медиків, якщо раптом стався вибух, — просто must have нашого часу. Особливо для ВПО, які планують повертатися додому.  

І, на жаль, ці знання будуть потрібні ще довгі роки, адже проблема із замінуваннями не зникне навіть із закінченням війни" — прокоментувала Голова Благодійного фонду BGV   Поліна Алдошина.

Два тренінги з мінної безпеки провів Головний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Бучанського РУ ГУ ДСНС України у Київській області майор служби цивільного захисту Олексій Ребруненко.

А практичні заняття із домедичної допомоги — начальник пункту охорони здоров'я Головного управління ДСНС у Київській області Наталя Степчук.  

Серед учасників були підлітки ВПО та дорослі, а також вчителі та соціальні працівники. Кожен з них отримав роздаткові навчальні матеріали, які він зможе поширити, аби якомога більше людей отримали необхідні знання.

Вчителі матимуть можливість провести тематичні класні години у школах та роздати брошури учням, а соцпрацівники — поділитися інформацією із ВПО, з якими працюють.

Для тренінгів також було закуплено:

  • проєктор із проєкційним екраном,
  • ноутбук,
  • 80 примірників тематичних карткових ігор, які залишаться для потреб громади.

Грантовий проєкт "Безпечна територія" Благодійний фонд BGV   реалізує у межах проєкту "Спільнофонд", що  став можливим завдяки синергії Фонду громади "Подільська громада", Фонд "МХП-Громаді" за підтримки IСАР Єднання у межах проєкту "Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства".

Нагадаємо, що фонд BGV зініціював збір коштів на навчальні тренінги і зібрав 75 000 грн, що дало можливість цьому проєкту виграти грантовий конкурс. А грантодавець подвоїв вищезазначену суму.

Свіжі дописи

  • Новини

Артилерія та ППО: Данія виділила 750 млн євро на військову допомогу Україні

16 травня, данський уряд вирішив виділити Україні новий пакет військової допомоги на 750 млн євро,… Читати більше

Thursday May 16th, 2024
  • Новини

Дуда під час поїздки до Катару заохочував місцевий бізнес до відбудови України

Під час візиту до Катару президент Польщі Анджей Дуда розповів про можливості для місцевого бізнесу… Читати більше

Thursday May 16th, 2024
  • Новини

Серед поранених очільник МВА: окупанти касетними боєприпасами обстріляли Вовчанську громаду

16 травня російські агресори вдарили касетними боєприпасами по селу Вовчанської громади Харківської області, внаслідок чого… Читати більше

Thursday May 16th, 2024
  • Новини

У низці областей та Києві сьогодні знову вводитимуть графіки відключення світла, – ДТЕК

16 травня, починаючи з 16:00 у Києві, Київській, Дніпропетровській, Донецькій та Одеській областях будуть застосовуватись… Читати більше

Thursday May 16th, 2024
  • Новини

На Харківщині внаслідок російських обстрілів загинули двоє жінок

Ворог продовжує обстріли Харківщини. В області внаслідок російських обстрілів двоє жінок загинули, четверо постраждали. Відкрито… Читати більше

Thursday May 16th, 2024
  • Новини

Glovo, Favbet Tech і не тільки: міністерка економіки Свириденко скасовувала наказ про бронювання працівників низки компаній

Перша віцепрем'єр-міністерка України - міністерка економіки України Юлія Свириденко скасовує наказ про бронювання працівників Glovo,… Читати більше

Thursday May 16th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.