Новини

Генсек НАТО Столтенберг виступив у Верховній Раді

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг відвідав Верховну Раду, де виступив перед народними депутатами.

Про це повідомила у Фейсбуці народна депутатка від «Євросолідарності» Ірина Геращенко, передає Рубрика.

«Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг з трибуни ВР ще раз підтвердив, що Україна буде членом Альянсу. Правда, не сказав, коли. Хоча, відверто, Україна чекає сильнішого і однозначного сигналу на Вашингтонському саміті НАТО», – зазначила вона.

За словами Геращенко, у своєму виступі генеральний секретар зосередився на загрозах, які несе вільному світу Росія і її партнери, зокрема, Китай.

Фото Ірини Геращенко

Він віддав шану мужності українського народу і Збройних сил, які протистоять російській агресії, і підкреслив, що майбутнє членство України в НАТО має убезпечити її від нових загроз, зазначила депутатка.

Вона додала, що це вже третій візит Столтенберга у ВР, він перший генсек, який виступає в парламенті.

Голова ВР Руслан Стефанчук назвав візит Столтенберга до українського парламенту «чітким та однозначним сигналом для всіх: українців, міжнародних партнерів і ворога, що Україна не одна у своїй боротьбі з агресором».

Фото Руслана Стефанчука

За словами спікера, він обговорив із генсеком безпекову ситуацію й оборонні потреби держави у боротьбі з агресором, «це передусім додаткові системи ППО та артилерія».

«Росія продовжує скоювати злочини в Україні, вбиваючи мирне населення й руйнуючи цивільну інфраструктуру. Саме тому важлива подальша підтримка НАТО та країн-членів Альянсу», – підкреслив спікер українського парламенту.

Також Стефанчук наголосив, що членство України в ЄС і НАТО закріплено у Конституції держави.

Фото Руслана Стефанчука

«Це – стратегічний курс нашої держави. І тому ми дуже очікуємо просування до членства в Альянсі на Вашингтонському саміті НАТО», – відзначив політик.

Нагадаємо, що 29 квітня до української столиці із неоголошеним візитом прибув генсек НАТО Єнс Столтенберг. Президент України Володимир Зеленський вже провів зустріч із європейським гостем.

Це вже третій візит Столтенберга до України з початку повномасштабного вторгнення.

На зустрічі він та Зеленський обговорили ініціативу щодо створення спецфонду фінансової підтримки української оборони на €100 мільярдів терміном на пʼять років. Також на зустрічі обговорили додаткові системи Patriot для України.

Столтенберг під час спільної пресконференції з президентом України Володимиром Зеленським заявив, що місце України по праву в НАТО. Наразі тривають всі відповідні заходи з підтримки та підвищення її стандартів для пришвидшення вступу до Альянсу.

Свіжі дописи

  • Новини

Рішення для перемоги: Австралія передасть Україні катери Sentinel 830R

У рамках військової допомоги для передачі українським Збройним силам австралійський уряд обрав катери Sentinel 830R… Читати більше

Thursday May 16th, 2024
  • Новини

NYT: Північноатлантичний Альянс розглядає відправку військ в Україну, проте не для участі в боях

Союзники по НАТО поступово наближаються до рішення відправити в Україну свої війська, щоб вони могли… Читати більше

Thursday May 16th, 2024
  • Новини

На Харківщині за час зведення фортифікаційних споруд загинули 4 будівельники, ще 15 отримали поранення, – ОВА

У Харківській області внаслідок російських обстрілів чотири людини загинули та 15 отримали поранення різного ступеня… Читати більше

Thursday May 16th, 2024
  • Новини

Український бренд створив колекцію благодійних вишиванок для фонду “Землячки”

До Дня вишиванки український бренд GAPTUVALNYA створив ексклюзивні вишиванки з символікою громадської організації "Землячки", які… Читати більше

Thursday May 16th, 2024
  • Новини

Українським Силам оборони вдалося додати впевненості на напрямку Вовчанська, – Зеленський

Російські обстріли на напрямку Вовчанська Харківської області не припиняється, втім українські оборонці там впевнено тримають… Читати більше

Thursday May 16th, 2024
  • Новини

В Одеській області відкрили міжнародний пункт пропуску “Рені” між Україною та Молдовою

16 травня після реконструкції в Одеській області відкрили міжнародний автомобільний пункт пропуску "Рені" між Україною… Читати більше

Thursday May 16th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.