Смертельний інцидент у Німеччині: загиблими були військові на реабілітації

Громадяни України, яких було вбито в Німеччині, були військовослужбовцями. Вони проходили медичну реабілітацію.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на прес-службу Міністерства закордонних справ України.

За попередніми даними, загиблі українці були військовослужбовцями, які проходили медичну реабілітацію в Німеччині.

Українські консули уточнюють інформацію щодо підрозділів, у яких служили загиблі, та встановлюють звʼязок із їхніми рідними.

"Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба доручив Департаменту консульської служби МЗС і Генеральному консульству в Мюнхені тримати справу на особливому контролі та перебувати у постійному контакті з правоохоронними органами ФРН, аби вбивця поніс покарання за всією суворістю закону", – повідомили в міністерстві.

Глава МЗС також висловив вдячність німецьким правоохоронцям за оперативне затримання підозрюваного.

Вбивство українців в Німеччині

Нагадаємо, вчора, 27 квітня, в місті Мурнау-ам-Штафельзее на території місцевого торгового центру внаслідок ножових поранень було вбито двох українців, чоловіків 1987 та 2001 років народження.

Як розповіли німецькі правоохоронці, сповіщення про двох чоловіків з тяжкими пораненнями у Мурналу надійшло близько 17:20 у суботу.

На час приїзду медиків один чоловік вже помер. Другий, що теж мав тяжкі поранення, невдовзі помер у лікарні.  

За інформацією Генерального консульства України у Мюнхені, поліція Гарміш-Партенкірхен затримала за підозрою у вчиненні подвійного вбивства 57-річного громадянина росії. Наразі триває слідство.

Трагічні інциденти з українцями за кордоном

Нагадаємо, що у німецькому Дюссельдорфі, 10 лютого, невідомі вбили 17-річного баскетболіста юнацьких збірних України Володимира Єрмакова. Убивство сталося на національному ґрунті. МЗС України взяло на особливий контроль розслідування вбивства  спортсмена. Наразі вже відомо, що нападника затримали.

Також у  березні на дамбі річки Рейн біля міста Гоккенгайм у Німеччині поліція виявила тіло 27-річної українки, яка жила в будинку для біженців. Її мати й пʼятитижневе немовля зникли.

Згодом знайшли тіло матері вбитої українки – Марини Стеценко, повідомляє німецьке видання Bild з посиланням на місцеву поліцію. Матір вважали головним свідком вбивства, але виявилося, що жінку теж вбили.

Окрім того, влітку минулого року в норвезькому місті Берген убили 30-річну українку. Катерину Кожому знайшли в готелі з багатьма ножовими пораненнями.

Свіжі дописи

  • Новини

В ОСУВ “Хортиця” розповіли, чи зайшли російські війська до Вовчанська на Харківщині

До Вовчанська Харківської області російсько-окупаційні війська не заходили Про це в інтервʼю РБК-Україна розповів речник ОСУВ "Хортиця"… Читати більше

Tuesday May 14th, 2024
  • Новини

Кабмін вніс зміни до порядку бронювання від мобілізації

Кабінет міністрів вніс зміни до Порядку бронювання військовозобов'язаних за списком військовозобов'язаних під час дії воєнного… Читати більше

Tuesday May 14th, 2024
  • Новини

МВА: ситуація у Вовчанську критична, ворог майже зруйнував місто

Вовчанськ Харківської області майже зруйнований через постійні обстріли російськими загарбниками: ситуація у місті критична. Про… Читати більше

Tuesday May 14th, 2024
  • Новини

Парламент Грузії остаточно ухвалив закон про “іноагентів”

У третьому читанні парламент Грузії остаточно затвердив закон "Про прозорість іноземного впливу". Раніше у Тбілісі… Читати більше

Tuesday May 14th, 2024
  • Новини

Запустили програму підтримки для жінок-підприємниць в агробізнесі: у чому рішення

Українських підприємиць запрошують долучитися до програми менторської підтримки жінок в агробізнесі "Empowering Women in Agrifood"… Читати більше

Tuesday May 14th, 2024
  • Новини

У Житомирській області після масштабних пожеж відновили майже 5 тисяч гектарів лісів

Після масштабних лісових пожеж, що вирували навесні 2020 року, на півночі Житомирщині відновили майже 5… Читати більше

Tuesday May 14th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.