Новини

Зеленський: Україні потрібно щонайменше 7 систем Patriot

Україні потрібно щонайменше сім систем ППО "Patriot" для захисту неба від російських атак. При цьому у партнерів нема для Європи такої ж рішучості в захисті від терору, як на Близькому Сході.

Про це Президент України Володимир Зеленський наголосив під час вечірнього звернення, пише Рубрика.

Зеленський зазначив, що пройшли сьогодні ще один масований ракетний удар – 34 російські ракети різних типів. Основна мішень – це енергетика, різні об'єкти галузі: і електроенергетика, і об'єкти для транзиту газу. Саме ті газові об'єкти, від яких залежить, зокрема, безпека постачання в Євросоюз. Частину ракет сьогодні вдалося збити. Траєкторії ракет і сам характер удару були прораховані російськими терористами так, щоб якнайбільше ускладнити роботу нашої ППО. Кожна збита сьогодні ракета – це вагомий результат.

"Звичайно, я дякую всім партнерам, які вже допомогли нам з ППО: зараз кожна система для захисту неба, кожна протиракета – це буквально захист життя. І важливо, щоб усі нові домовленості з партнерами, які вже є на посилення нашої ППО, важливо, щоб кожна ініціатива друзів України допомогти, зокрема, з пошуком і постачанням «петріотів», – щоб усе це спрацювало якнайшвидше. Сім систем потрібні Україні – і це мінімум. Ці «петріоти» є в партнерів.

Російські терористи бачать, що в партнерів, на жаль, немає зараз для Європи такої ж рішучості в захисті від терору, яку вони продемонстрували на Близькому Сході. Але все ж є можливість надати необхідну кількість та якість систем ППО. Треба не втратити час – треба дати необхідний сигнал рішучості", – зауважив Президент.

Також він подякував усім країнам та лідерам, які реально працюють над тим, щоб обмежити російські схеми обходу санкцій.

"Зараз у багатьох наших областях – Львівщина, Франківщина, Харків та область, Дніпровщина, – в деяких наших регіонах працюють енергетики, ремонтні бригади. Всі необхідні служби задіяні, щоб відновити генерацію та розподіл, які зруйнували російські удари. Максимум можливого обов'язково буде зроблено. І я дякую всім, хто працює зараз, працював увесь день, – наголосив глава держави.

Зеленський подякував Австралії за оголошений новий пакет підтримки для нашої держави і людей. Саме військова підтримка – те, що посилить нашу ППО, плюс дрони, військове обладнання.

Свіжі дописи

  • Новини

Генштаб: на Донеччині війська рф продовжують тиснути на Сили оборони на двох напрямках

Ворожа армія продовжує тиснути на ЗСУ на двох напрямках у Донецькій області. Загалом на фронті… Читати більше

Friday May 10th, 2024
  • Новини

Ворог цієї ночі атакував 10 “Шахедами”, ППО знищила всі дрони

У ніч на 10 травня російські окупанти вчергове атакували Україну. Силами та засобами протиповітряної оборони… Читати більше

Friday May 10th, 2024
  • Новини

У Харкові вночі пролунала серія вибухів: є постраждалі, в ОВА показали наслідки

У Харкові вночі 10 травня під час повітряної тривоги в регіоні пролунали вибухи. Внаслідок ворожого… Читати більше

Friday May 10th, 2024
  • Новини

Рішення для перемоги: митники столиці передала ЗСУ спецтехніку для будівництва фортифікацій

На потреби українських Збройних Сил київські митники передали спеціальну техніку, яка допоможе у будівництві фортифікаційних… Читати більше

Thursday May 9th, 2024
  • Новини

У міністерстві оборони США заявили про блокування доступу до Starlink для росіян в Україні

У Пентагоні стверджують, що запобігли несанкціонованому використанню російськими військовими інтернет-терміналів Starlink, якими керує компанія SpaceX… Читати більше

Thursday May 9th, 2024
  • Новини

Одного з організаторів вечірки, де знущалися з дівчат, звільнили з-під варти: внесли заставу

Один з організаторів "блогерської вечірки" Андрій Ярина, на якій у лютому 2023 року знущалися з… Читати більше

Thursday May 9th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.