Україна готова: посол ЄС сподівається, що перемовини з Києвом щодо вступу в Євросоюз почнуться в кінці червня

Україна вже готова розпочати переговори про вступ до Європейського Союзу, і вони ймовірно почнуться наприкінці червня.

На такий розвиток подій сподівається посолка Європейського Союзу в Україні Катаріна Матернова, заявивши про це в інтерв'ю "Українському радіо".

Очільниця представництва ЄС нагадала, що основним фактором, який впливає на будь-яку стадію процесу вступу, є необхідність одностайності серед країн-членів.

"Саме це було передбачено договорами, якими був заснований Європейський Союз, і саме через цей процес довелося пройти всім країнам, які вступили пізніше, як-от моя країна.

Одностайність має бути, це те, на що я завжди звертаю увагу своїх українських колег: якими б незначними не здавалися інтереси окремих країн-членів, вони мають значення", зауважила вона.

Європейська дипломатка наголосила, що політичний сигнал щодо початку переговорів з Україною та Молдовою з боку Євросоюзу було надіслано ще в грудні минулого року.

"Україна перебуває на правильному шляху, вона готова до переговорів", підкреслила Матернова.

Посолка додала, що, очевидно, залишились реформи, які потрібно продовжувати. Однак глава представництва ЄС вважає, що їх можна буде продовжувати протягом переговорів про вступ.

"Тому я не можу гарантувати, але можу сказати, що дуже сподіваюся, що переговори розпочнуться в червні", – відзначила Матернова.

Що відомо про перемовини щодо вступу України до ЄС

Як писала Рубрика, 8 листопада Європейська комісія офіційно рекомендувала державам ЄС почати переговори щодо вступу до Євросоюзу України.

В Офісі Президента зазначили, що Україна виконала понад 90% рекомендацій Європейської комісії.

12 березня стало відомо, що Єврокомісія підготувала переговорну рамку щодо членства України й Молдови в ЄС. Тепер її почнуть обговорювати серед країн-членів Євросоюзу.

Початок переговорів одночасно з іншою країною не гарантує завершення в той самий час, оскільки темп перемовин залежить від швидкості реформ та узгодження з законодавством ЄС у кожній країні.

Президент Володимир Зеленський вважає, що Європейський Союз повинен офіційно розпочати переговори про вступ України в червні цього року – аби показати Росії, що Європа не проявляє слабкості.

16 квітня Віцепрем'єр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Стефанішина повідомила, що початок переговорів про вступ України до ЄС може стартувати в червні.

Свіжі дописи

  • Новини

Президент підписав закон про продовження воєнного стану та мобілізації

9 травня президент Володимир Зеленський підписав закони щодо продовження терміну дії воєнного стану в Україні,… Читати більше

Thursday May 9th, 2024
  • Новини

Уряд Швеції доручив своїм Збройним силам виділити на підтримку обороноздатності України €28 млн

Шведський уряд доручив своїм Збройним силам виділити €28 млн на підтримку обороноздатності України, з них… Читати більше

Thursday May 9th, 2024
  • Новини

Хакери зламали телеканали рф: замість параду росіяни дивилися кадри з війни в Україні

Невідомі хакери зламали ефір телепровайдера "Уфанет" в Башкортостані та Оренбурзькій, Омській й Іркутській областях, тому… Читати більше

Thursday May 9th, 2024
  • Новини

У Києві вперше провели EuroSummit громадських організацій

У Києві 9 травня вперше відбулась конференція EuroSummit. Подія мала на меті об’єднати представників державних… Читати більше

Thursday May 9th, 2024
  • Новини

Президент озвучив головні теми Саміту миру у Швейцарії

На Саміту миру, що відбудеться в червні у Швейцарії, країни-учасниці розглянуть низку основних питань, які… Читати більше

Thursday May 9th, 2024
  • Новини

Зібрана на українському підприємстві машина розмінування MV-4 отримала сертифікат відповідності

В Україні підприємство А3tech отримало сертифікат відповідності машини для розмінування DOK-ING MV-4, що дозволить компанії-виробнику… Читати більше

Thursday May 9th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.