Новини

У Сполучених Штатах заявили, що мають докази втручання Китаю у майбутні президентські вибори

Державний секретар Сполучених Штатів Ентоні Блінкен заявив, що у США є докази того, що Китай намагався вплинути на підготовку американських президентських виборів, які відбудуться цього року.

Про це повідомляє CNN, пише Рубрика, посилаючись на Укрінформ.

Блінкен у межах триденного візиту до Китаю повторив заклик президента Джо Байдена до лідера КНР Сі Цзіньпіна не втручатися у майбутні вибори. Як пише CNN, Сі Цзіньпін тоді дав обіцянку, однак не дотримався її.

"Ми бачили, загалом, докази спроб впливу та, ймовірно, втручання, і ми хочемо переконатися, що це буде припинено якомога швидше", — сказав Блінкен.

Він додав, що є підозри не лише щодо Китаю, але й щодо інших країн, однак деталей держсекретар не розкрив.

"Будь-яке втручання Китаю в наші вибори – це те, на що ми дивимося дуже уважно, і це абсолютно неприйнятно для нас, тому я хотів переконатися, що вони знову почують це повідомлення", – сказав Блінкен. 

Пекін неодноразово заявляв, що не втручається у вибори в США, виходячи зі свого принципу невтручання у внутрішні справи інших країн.

Блінкен заявив, що США і Китай наразі «дуже відверто» говорять про їхні розбіжності, адже США хоче «уникнути конкуренції, яка переростає в конфлікт».

Держсекретар додав, що використав цю зустріч із Сі Цзіньпіном, щоб висловити занепокоєння адміністрації Байдена щодо підтримки Китаєм росії, а також підкреслити, що США вживатимуть подальших заходів, якщо така підтримка триватиме.

«Ми сказали Китаю наступне: ми будемо вживати заходів, і якщо це не припиниться, ми будемо змушені вжити більше заходів, і ви можете очікувати, що інші країни також будуть вживати заходів. Ми очікуємо, що вони будуть діяти, і … якщо вони цього не зроблять, ми будемо діяти», – сказав Блінкен, додавши, що він порушив це питання як перед міністром закордонних справ Ван Ї, так і перед Сі.

Він також повідомив, що китайські колеги не визнали роль цих товарів у війні в Україні. Замість цього вони охарактеризували це як торгівлю з росією і заявили, що успіх москви не залежить від Китаю, додав Блінкен.

Китай довгий час стверджував, що зберігає нейтралітет у війні рф проти України, і продовжував представляти себе як потенційного мирного посередника, навіть попри те, що Пекін зміцнив свої економічні, стратегічні та дипломатичні зв'язки з Росією з моменту початку повномасштабної війни, пише медіаресурс.

 

Свіжі дописи

  • Новини

Рішення для перемоги: митники столиці передала ЗСУ спецтехніку для будівництва фортифікацій

На потреби українських Збройних Сил київські митники передали спеціальну техніку, яка допоможе у будівництві фортифікаційних… Читати більше

Thursday May 9th, 2024
  • Новини

У міністерстві оборони США заявили про блокування доступу до Starlink для росіян в Україні

У Пентагоні стверджують, що запобігли несанкціонованому використанню російськими військовими інтернет-терміналів Starlink, якими керує компанія SpaceX… Читати більше

Thursday May 9th, 2024
  • Новини

Одного з організаторів вечірки, де знущалися з дівчат, звільнили з-під варти: внесли заставу

Один з організаторів "блогерської вечірки" Андрій Ярина, на якій у лютому 2023 року знущалися з… Читати більше

Thursday May 9th, 2024
  • Новини

Бійцям 47-ї окремої механізованої бригади вдалося зупинити механізований штурм ворога

Військовим 47-ї окремої механізованої бригади вдалося зупинити масований механізований ворожий штурм із застосуванням російських танків… Читати більше

Thursday May 9th, 2024
  • Новини

Міністр оборони Німеччини озвучив наміри купити для України три пускові установки HIMARS

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус оголосив про наміри придбати у Сполучених Штатів Америки три пускові… Читати більше

Thursday May 9th, 2024
  • Новини

Бачимо, до чого готується окупант, буде йому відповідь: Зеленський провів нараду з військовими

9 травня президент  Володимир Зеленський провів нараду з керівництвом Сил оборони: обговорили прискорення постачання зброї… Читати більше

Thursday May 9th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.