Плетенчук розповів, чи посилює росія ППО в Криму через надання США ракет ATACMS

Про посилення росією ППО в Криму поки що навіть мова не йде, зараз окупанти займаються відновленням системи протиповітряної оборони на тимчасово окупованому півострові.

Про це пише Рубрика, посилаючись на коментар начальника Обʼєднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня України Дмитра Плетенчука в ефірі телемарафону.

"Тут питання не в тому, щоб її (ППО – ред) посилити, а щоб відновити. Тому що попередня атака трохи змінила конфігурацію ППО Криму, у зв'язку з тим, що ці системи ППО було банально знищено", – сказав офіцер.

Як наголосив Плетенчук, той факт, що ворог буде відновлювати втрачені позиції ППО у Криму, навіть не обговорюється.

"Єдине, як ви бачите, вони навіть використовують носій крилатих ракет в якості корабля ППО і він з цим завданням не впорався", – зазначив спікер.

Що відомо про атаки ЗСУ на військові об'єкти окупантів у Криму

Як писала Рубрика, 30 січня у тимчасово окупованому Криму Силами оборони України була вражена радіолокаційна станція системи протиповітряної оборони російських окупантів. Ворожа ціль була розміщена біля селища Роздольне.

Нагадаємо, 4 січня у Збройних силах України підтвердили, що було завдано удару по командному пункту ворога під Севастополем. Росія підтвердила ліквідацію 23 своїх військових під час учорашнього (4 січня) українського удару по тимчасово окупованому Криму.

Окрім того, у ніч на 6 січня у Криму в районі тимчасово окупованої Євпаторії пролунали потужні вибухи. Як зазначали, очевидці нарахували до 10 вибухів поблизу аеродрому "Саки" у Новофедорівці.

Своєю чергою у ЗСУ підтвердили знищення ще одного пункту управління в Криму.

Також 17 квітня Збройні сили України та Головне управління розвідки Міноборони спільно провели операцію, завдавши ударів по військовому аеродрому у Джанкої в тимчасово окупованому Криму. В одній з точок, де вирувала пожежа, було встановлено пускову установку С-400.

Свіжі дописи

  • Новини

Рішення для відбудови: у Миколаєві за підтримки Євросоюзу та ПРООН відновили спортивний коледж

За фінансової підтримки Європейського Союзу та у рамках проєкту ПРООН у Миколаєві відновили спортивний коледж,… Читати більше

Wednesday July 3rd, 2024
  • Новини

Не тільки Дніпро: у Кривому Розі теж пролунав вибух, повідомили про загрозу балістики

3 липня після попередження про балістичну загрозу в Кривому Розі пролунали вибухи Про це пише… Читати більше

Wednesday July 3rd, 2024
  • Новини

Облрада Дніпра показала світлини пошкодженого торгового центру

Дніпровська обласна рада опублікувала знімки пошкодженого торгового центру міста після комбінованої російської атаки вранці 3… Читати більше

Wednesday July 3rd, 2024
  • Новини

Уранці захисники неба збили 11 повітряних цілей ворога, серед яких ракета “Іскандер К”

Уранці, 3 липня, російські загарбники запустили по Україні ударні безпілотники та ракети, у тому числі… Читати більше

Wednesday July 3rd, 2024
  • Новини

Наслідки атаки на Дніпро: відомо про 3 загиблих та 18 постраждалих

У Дніпрі внаслідок комбінованої російської атаки безпілотниками та ракетами був пошкоджений місцевий торговий центр: через… Читати більше

Wednesday July 3rd, 2024
  • Новини

Музикант та письменник Жадан став почесним професором українського університету в Мюнхені

Напередодні український письменник, музикант та військовослужбовець Сергій Жадан отримав звання почесного професора філософії Українського вільного університету… Читати більше

Wednesday July 3rd, 2024

Цей сайт використовує Cookies.