На Кубані рф вночі під атаками безпілотників опинилися НПЗ, аеродром та низка інших об’єктів

Уранці 27 квітня в російській федерації заявили про чергову атаку ударних безпілотників на Краснодарський край: там пролунали вибухи, виникла пожежа.

Про це пишуть у російських соцмережах, місцевий губернатор Веніамін Кондратьєв, міноборони рф.

Як зазначили у оборонному відомстві, протягом минулої ночі припинили спроби київського режиму вчинити терористичні атаки із застосуванням БПЛА літакового типу по об'єктах на території Російської Федерації.

"Черговими засобами ППО над територією Краснодарського краю було знищено та перехоплено шістдесят шість українських БПЛА, ще два БПЛА було знищено над Кримським півостровом", написали у повідомленні

Своєю чергою уранці російські ЗМІ з посиланням на очевидців почали писати про вибухи в Краснодарському краї РФ. Вони нібито прозвучали близько 4 години ранку за місцевим часом і "не припинялися понад 30 хвилин".

Вибухи пропагандисти відразу ж пояснили "атакою дронів", яка нібито була відбита.

Своєю чергою губернатор Кондратьєв повідомив, що безпілотників було понад десяток.

"За інформацією на даний момент, придушено понад 10 безпілотників у Слов'янському, Сіверському та Кущівському районах. Намагалися атакувати НПЗ та об'єкти інфраструктури.

Як повідомляють з місць – постраждалих та серйозних пошкоджень немає. Оперативні служби ліквідують загоряння внаслідок падіння БПЛА", написав чиновник.

Водночас пропагандисти визнають, що деякі "наслідки" таки були.

Одне із "займань", за даними росЗМІ, сталося в районі бітумного заводу.

А канал "ВЧК-ОГПУ" зазначає, що крім цього підприємства ударів було завдано по НПЗ "Слаявнськ-ЕКО", Ільському НПЗ та "низці інших об'єктів".

Адміністрація Слов'янського району Краснодарського краю підтвердила атаку БПЛА на місцевий НПЗ. Пошкоджено ректифікаційну колону

"На територію заводу в Слов'янську-на-Кубані сталася атака БПЛА. Всього було 9 атак на резервуарний парк і ректифікаційну колону. Завдяки побудованій системі захисту резервуарний парк не постраждав.

Пошкоджено ректифікаційну колону. Загоряння спільними зусиллями відповідальних служб ліквідовано. Постраждалих немає", – зазначено у повідомленні.

Зокрема, атаку на Ільський НПЗ у Сіверському районі Краснодарського краю підтвердили місцеві мешканці ASTRA.

"Після атаки БПЛА на заводі виникла пожежа, її вже майже загасили, стверджують жителі", – пише видання.

Це ж ЗМІ з посиланням на очевидців повідомило також про ймовірну атаку на військовий аеродром на Кубані.

"Військовий аеродром у станиці Кущовська Краснодарського краю спалахнув після атаки БПЛА, стверджують місцеві жителі. Підтверджень даної інформації поки що немає", – написали журналісти, підкріпивши повідомлення скріншотом з одного з місцевих чатів.

Нагадаємо, нещодавно у російському місті Омськ зранку 25 квітня спалахнули ємності з нафтопродуктами. Площа пожежі становить 500 квадратних метрів.

Окрім того, у ніч на 24 квітня безпілотники нібито атакували Воронезьку область. Про це заявив губернатор області Олександр Гусєв. У соцмережах з'явилися кадри пожежі у Воронежі, яка, ймовірно, сталася на території нафтопереробного заводу.

Також тої ж ночі у Смоленській області Росії виникли пожежі на двох паливо-енергетичних об'єктах. Місцева влада заявила, що регіон нібито опинився під атакою безпілотників.

Свіжі дописи

  • Новини

Унаслідок пошкодження ворогом енергооб’єктів у 6 областях, ввечері можливі обмеження споживання електроенергії

Через нічну ворожу атаку об’єктів енергетичної інфраструктури у 6 областях у вечірні години можливе застосування… Читати більше

Wednesday May 8th, 2024
  • Новини

Правоохоронці оголосили Коломойському підозру в організації замовного вбивства

Олігарху Ігорю Коломойському повідомили про підозру в організації замовного вбивства директора однієї з юридичних компаній. Про… Читати більше

Wednesday May 8th, 2024
  • Новини

Генштаб: ЗСУ поцілили по ворожому пункту управління, складу ПММ та 5 районах зосередження ворога

Минулої доби, 7 травня, на Авдіївському напрямку українські Сили оборони відбили 27 ворожих атак: загалом на фронті… Читати більше

Wednesday May 8th, 2024
  • Новини

Наслідки ворожої атаки на Київщині: рятувальники показали багато руйнувань

Унаслідок російської атаки у Київській області в ніч на 8 травня зафіксували знищення та пошкодження… Читати більше

Wednesday May 8th, 2024
  • Новини

Президент з нагоди Дня пам’яті: сьогодні ідеї Гітлера звучать російською мовою

8 травня, з нагоди Дня пам'яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, президент… Читати більше

Wednesday May 8th, 2024
  • Новини

ДТЕК: окупанти завдали комбінованого удару по трьох ТЕС, є серйозні руйнування

Російські агресори атакували три теплоелектростанції ДТЕК, під час масованого удару ракетами та БпЛА у ніч… Читати більше

Wednesday May 8th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.