fbpx
Сьогодні
Фото 09:59 26 Кві 2024

На фронті загинула журналістка та військовослужбовиця Алла Пушкарчук

Фото: Інстаграм Алли Пушкарчук

На фронті 25 квітня загинула військовослужбовиця,колишня журналістка видань "Тиждень" і "Читомо" Алла Пушкарчук (позивний "Рута").

Про це повідомив військовослужбовець, колишній головний редактор Тижня Дмитро Крапивенко на своїй фейсбук-сторінці, передає Рубрика.

За його словами, Алла загинула під час обстрілу.

В коментарі Інституту масової інформації Дмитро уточнив, що Алла загинула в Донецькій області. Вона служила у 58-ій окремій мотопіхотній бригаді в мінометній батареї.

Фото: Інстаграм Алли Пушкарчук

"Сьогодні загинула Алла Пушкарчук(Рута). Тендітна дівчина, що пішла на війну ще у 2014-му, залишила світ мистецтва, навчання в університеті Карпенка-Карого і омріяну кар'єру театрознавиці", – написав він.

Дмитро розповів, що у 2018 році взяли Аллу в команду Тижня, де вона зросла від новинаря до культурної оглядачки.

"Останній (не крайній, на жаль) раз ми говорили з нею вже в цьому році. Домовилися написати один одному, "коли будуть якісь хороші новини". Їх не сталося. Стався фатальний обстріл, який забрав життя Рути. Алла була з того покоління, що дорослишало на війні і жадібно будувало плани на майбутнє. … Ніхто не замінить Аллу. Ні в мирному житті, ні в воєнному. Це невідновлювана втрата у повному сенсі", – написав Дмитро.

Алла Пушкарчук також працювала у виданні Читомо – відповідала за стрічку новин та координувала проєкт "Люди з порожніх стільців".

Фото: Читомо

У Читомо розповіли, що 2021 року Алла Пушкарчук пробувалася на посаду випускової редакторки.

"З понад 140 резюме ми обрали саме її, вона найкраще впоралася з усіма завданнями. Алла працювала у нашій команді пів року як редакторка новин і координаторка проєкту "Люди з порожніх стільців» (#EmptyChairPeople)", – відзначили у виданні.

Під час Революції Гідності долучилася до "Правого Сектора", згодом в межах їхнього інформаційного відділу їздила на фронт – писати й фотографувати. Тоді й отримала позивний "Рута".

Після початку повномасштабного вторгнення Алла разом із коханим пішла в ЗСУ.

"Загинула внаслідок ракетного обстрілу на руках у коханого", – додали в редакції.

За даними ІМІ, Алла Пушкарчук стала 77-ю у списку медійників, що загинули унаслідок російської агресії проти України.

ІМІ веде моніторинг злочинів Росії проти медіа та журналістів в Україні. За два роки з початку повномасштабного вторгнення Росія скоїла 567 злочинів проти журналістів та медіа в Україні.

Як повідомлялось, вдалося підтвердити загибель українського медійника та військового Петра Цурукіна, якого раніше вважали безвісти зниклим.

Також нещодавно загинув журналіст та громадський активіст, боєць Української добровольчої армії з Кропивницького Дмитро Сінченко з позивним "Перун", який пішов добровольцем на фронт відразу після початку повномасштабного вторгнення.

Нагадаємо, що понад 100 українських та іноземних журналістів, акредитованих в Україні, за два роки повномасштабної війни в нашій державі постраждали від російської агресії.

Як писала Рубрика, 17 січня знімальна група Крим.Реалії (проєкт Радіо Свобода) потрапила під артилерійський обстріл під час зйомок телесюжету на півдні України, журналіст Дмитро Євчин зазнав поранення.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: