fbpx
Сьогодні
14:45 23 Кві 2024

Російській армії знадобляться роки для захоплення Харкова, - Командувач Нацгвардії

English version here

Російсько-окупаційні війська можуть спробувати захопити Харків, однак це у них не вийде, через те, що потребуватиме величезних ресурсів та часу.

Про це заявив командувач Національної гвардії Олександр Півненко в інтерв'ю Liga.net.

"Можуть (спробувати захопити Харків – ред.). Але не вийде. Вони здатні діяти лише класично. Два-три напрямки відволікаючі й один – основний. Однак для Харкова ця історія буде тяжка тим, що постійно триватимуть спроби знищити об'єкти критичної та цивільної інфраструктури.

Щоб захопити Харків, їм треба воювати роки. Згадайте, скільки тримались Бахмут та Авдіївка. Росіянам легше поміняти керівництво РФ і відмовитись від своїх планів, аніж взяти місто, поклавши ще тисячі своїх солдатів", наголосив генерал.

Півненко вважає, що дії окупантів зараз "не принесуть таких проблем, що командувачі Сил оборони бігатимуть в паніці й не знатимуть, що робити". Однак ворог діятиме на тих напрямках, на яких Україна не очікує.

Також, коментуючи новий можливий літній наступ росіян, командувач запевнив, що "своєї мети він не досягне".

"Але своєї мети він не досягне. Росія не зможе забрати ні Запоріжжя, ні Харків. Навіть якщо в напрямку Києва спробують щось – це демонстраційні дії. Хоча я очікую певних труднощів. 

Натиск буде – вони намагатимуться просунутися вперед, де зможуть. Ми перемістимо лінії зіткнення та підрозділи, застосуємо резерви. Будемо відпрацьовувати артилерією з FPV-дронами", – сказав командувач НГУ.

На сьогодні, з його слів, Україні достатньо резервів, щоб розуміти, що цього року противник не виграє

"Не можу сказати, що для них все буде погано. Можливо, вони матимуть певні досягнення. Можливо, зможуть виконати 10-15% своїх цілей", – припустив командувач. 

Що відомо про майбутній наступ російської армії

В кінці березня в інтерв'ю "Главкому" голова Харківської ОВА Олег Синєгубов казав, що заяви, які звучать в Росії, про можливий наступ на Харків – це інформаційно-психологічні спецоперації, спрямовані на те, щоб посіяти паніку серед містян та відволікти увагу Збройних сил України.

Окрім того, в ISW зазначають, що Кремль посилив удари та інформаційні операції проти мешканців Харкова, щоб переконати українців тікати з міста та перемістити мільйони людей всередині країни.

Своєю чергою керівник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов заявив про дуже важкий період для України та дав новий "прогноз" розвитку подій.

Він уточнив, що з середини травня – початку червня, Україну очікує досить важка ситуація. Втім, вона не буде катастрофічною.

Варто додати, що російсько-окупаційні віська можуть посилити атаки, скориставшись проміжком часу, який потрібен для того, щоб доправити нову безпекову допомогу Україні від Сполучених Штатів Америки.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: