Новини

Російські окупанти намагаються захопити Іванівське та околиці Богданівки, аби прорватися в Часів Яр, – радник

На східному фронті обстановка останніми днями дещо загострилась. Військові рф намагаються захопити селище Іванівське та околиці Богданівки, прорватися до Часового Яру.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» заявив речник Оперативно-стратегічного угруповання військ «Хортиця» Назар Волошин, повідомляє Рубрика.

За його словами, на Бахмутському напрямку українські захисники відбили 16 атак в районах н.п. Золотарівка, Спірне, Виїмка, Часів Яр, Іванівське, Кліщіївка, Андріївка.

«Окупанти за всяку ціну намагаються захопити селище Іванівське та околиці Богданівки, прорватися до Часового Яру, де нашим воїнам ціною титанічних зусиль вдається стримувати вже не одну добу ворога і стабілізувати ситуацію на цьому напрямку», – розповів речник.

Волошин зазначив, що на східному фронті обстановка останніми днями дещо загострилась, проте без великих суттєвих змін:

«У зоні відповідальності нашого ОСУВ «Хортиця» найгарячішими напрямками є наразі Бахмутський, Авдіївський та Новопавлівський. Ситуація в районі проведення бойових дій складна, але контрольована Силами оборони. Ворожа армія на деяких ділянках і напрямках не припиняє спроб і надалі штурмувати позиції наших захисників, використовує при цьому як артилерію, танки, безпілотники різних типів, так і авіацію».

Зокрема, на Авдіївському напрямку українські захисники відбили 18 атак в районах н.п. Новобахмутівка, Семенівка, Уманське, Бердичі, Первомайське, Очеретине, Новокалинове та Ясногородівка. На цьому напрямку ворог дещо зменшив кількість масованих атак у напрямку н.п. Бердичі та намагається обійти село з боку Очеретиного.

На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах н.п. Георгіївка, Новомихайлівка, Водяне. За словами речника, там ворог 20 разів протягом доби намагався прорвати оборону українських позицій. Також на цьому напрямку ворог продовжує штурмувати район Красногорівки з використанням штурмових груп, однак безуспішно.

На Лиманському напрямку, за словами речника, російські загарбники за добу здійснили 19 безуспішних атак в районах Серебрянського лісництва та населених пунктів Надія, Новоєгорівка, що на Луганщині, та Терни й Торське на Донеччині.

На Куп'янському напрямку ворог наступальних дій не проводив.

Волошин відзначив, що всі спроби російської армії просуватись вперед українські захисники успішно придушують завдяки знищенню великої кількості російської техніки.

На думку речника, озброєння та військова техніка, яка має надійти найближчим часом від міжнародних партнерів, вплине на ситуацію по всій лінії бойового зіткнення.

«Це дасть можливість покращити і змінити ситуацію як на Бахмутському напрямку, так і на Авдіївському і Новопавлівському. Також це внесе зміни по всій лінії бойового зіткнення, адже допоможе досягнути технічної переваги над противником, зокрема й у високотехнологічних видах зброї. Це, насамперед, створення умов для перехоплення стратегічної ініціативи», – наголосив Волошин.

Що відомо про наступ росії на Часів Яр

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заявив, що росіянам поставили задачу захопити місто Часів Яр під Бахмутом до 9 травня. Захоплення міста створить умови для подальшого просування ворога до Краматорської агломерації.

Та в ISW вважають, що армія рф може не встигнути захопити все місто Часів Яр у Донецькій області до 9 травня, а лише зайти до його східного району. Проте нестача артилерії та засобів ППО в ЗСУ, дозволить  російським загарбникам швидше просуватися під час операції із захоплення міста.

Зі слів Головнокомандувача ЗСУ Сирського, обстановка на Східному фронті останніми днями суттєво загострилася, адже після проведення у рф президентських виборів, російські війська значною мірою активізували наступальні дії.

Свіжі дописи

  • Новини

Естонський депутат, який під час марафону на велосипеді зібрав понад €30 тисяч для ЗСУ, зустрівся з Кулебою

Естонський депутат Крісто Енн Вага подолав 1700 кілометрів на велосипеді зі столиці Естонії Таллінна до Києва,… Читати більше

Friday May 3rd, 2024
  • Новини

Литва зміцнює охорону кордону з рф: планують розмістити “парк інженерних засобів”

На литовській частині державного кордону з росією планується розмістити парк інженерних засобів для призупинення можливого… Читати більше

Friday May 3rd, 2024
  • Новини

Основна частина допомоги від Сполучених Штатів надійде в Україну через декілька місяців, – NYT

Сполучені Штати вже передали Україні невеликі партії першої військової допомоги з пакета на 1 мільярд… Читати більше

Friday May 3rd, 2024
  • Новини

Четверта за день: в Україні знову лунає масштабна повітряна тривога через МіГ-31К

Ввечері п'ятниці, 3 травня, в Україні в черговий раз за день оголошено сигнал повітряної тривоги.… Читати більше

Friday May 3rd, 2024
  • Новини

Не думаю, що це правильно, коли солдати НАТО вбивають російських солдатів, – Глава британського МЗС про ідею Макрона

Міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон застерігає від ідеї Макрона про відправлення військ НАТО в Україну,… Читати більше

Friday May 3rd, 2024
  • Новини

Зеленський: обмін полоненими “всіх на всіх” можливий не тільки після закінчення війни, а й у межах Саміту миру

Президент Володимир Зеленський анонсував, що на саміті миру, який відбудеться цьогоріч у червні у Швейцарії,… Читати більше

Friday May 3rd, 2024

Цей сайт використовує Cookies.