fbpx
Сьогодні
10:59 23 Кві 2024

На територію Бєлгородської області впала російська ракета X59, - ЗМІ

ФАБ-50. Фото: Вікіпедія

Неподалік українського кордону в Бєлгородській області російської федерації відбувся "нештатний схід боєприпасу". У полі біля села Красне знайдена ракета X59.

Про це повідомляє російський опозиційний Телеграм-канал Astra, передає Рубрика.

"19 квітня за два кілометри від села Красне в полі виявили боєприпас — ракету X59. Вона "нештатно" зійшла за 92 км від кордону з Україною. Військовим довелося знищувати її на місці. Руйнувань та постраждалих немає", – йдеться у повідомленні.

При цьому журналісти видання зазначають, що вони нарахували як мінімум 21 авіабомбу, що впала у березні та квітні з російських літаків на територію рф або тимчасово окуповані території України.

"Влада (російська – ред.) вважає за краще це приховувати, а коли це не вдається, називають падіння — «нештатним сходом боєприпасів». Точних відповідей, чому це відбувається – немає", – резюмує Astra.

Як російська авіація "губить" власні снаряди?

29 січня, літаки російської федерації впустили дві авіабомби ФАБ-250 у російській Бєлгородській області.

Також 2 січня російська авіація скинула ракету на село Петропавлівка Воронезької області, що підтвердило російське Міноборони. Один з місцевих жителів на відео сказав, що внаслідок вибуху пошкоджена ціла вулиця.

А нещодавно на окуповане місто Рубіжне Луганської області також впала авіаційна бомба. Обидва випадки сталися під час російських бойових вильотів.

Варто зазначити, що раніше, у квітні 2023 року, російський літак Су-34 скинув авіабомбу на Бєлгород.

Тоді ж представник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат не виключав, що росія може почати регулярно атакувати Україну керованими бомбами вагою 1500 кілограмів. Такі бомби завдають ударів з дистанції від 50 кілометрів від кордону з Україною.

За словами Ігната, для того, щоб збивати авіацію, яка скидає такі бомби, Україні потрібні системи Patriot, SAMP-T, сучасні літаки, наприклад, F-16.

При цьому, як будь-яка зброя РФ, вона не зовсім досконала, часто ФАБи падають на території Росії, так і не долетівши до точки призначення в Україні.

У британській розвідці пояснили, чому військові рф періодично скидають бомби на свої міста:

"Постійна схильність Росії до інцидентів з боєприпасами, ймовірно, посилюється недостатньою підготовкою і втомою екіпажів, що призводить до поганого виконання тактичних завдань під час місій", – наголосили британські аналітики.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: