fbpx
Сьогодні
14:21 23 Кві 2024

До України прибула партія бронетранспортерів M577 з Литви

English version here

Фото: Міноборони Литви

Литва оголосила про передачу Україні партії командно-штабних броньованих машин M577, які вже прибули до нашої країни.

Про це пише Рубрика, посилаючись на пресслужбу Міністерства оборони Литви.

Як зазначили у відомстві, партія бронемашин прибула в Україну 23 квітня.

Наразі точну кількість транспортних засобів не повідомляють.

машини M577

Фото: Міноборони Литви

У відомстві нагадали, що цього року вже надали Україні допомогу на суму 84 мільйони євро і мають на меті зберегти цю динаміку.

Нагадаємо, 6 квітня Рубрика писала, що Україна вже отримала від Литви партію командно-штабних машин M577 для Сил оборони.

На опублікованому у Twitter фото можна побачити щонайменше три бронемашини.

В оборонному відомстві Литви також нагадали, що країна виділила 35 млн євро на чеську ініціативу щодо боєприпасів для України, а також заявили, що Вільнюс уже розробив довгостроковий план підтримки України, що передбачає надання пакету військової допомоги на суму 200 мільйонів євро упродовж 2024-2026 років.

Окрім того, до України 20 квітня прибула чергова партія військової підтримки від Литви. Українська армія зокрема отримала розібраний легкий ударний літак Л-39ЗА "Альбатрос".

Довідка про M577

Фото: З відкритих джерел

M577 – командно-штабна машина, яка була створена на базі бронетранспортера M113. Призначена для виконання функцій мобільного командного пункту рівня батальйону. Але модернізовані версії M577 можуть керувати німецькими САУ PzH 2000, які вже є на озброєнні ЗСУ.

Раніше Литва вже передавала M577 Україні. Всього у Литви 168 німецьких бронетранспортерів M577, які вона закупила ще у 2016 році. Скільки вже віддали Україні – не розголошується.

Нагадаємо, 5 квітня Литва оголосила про закупівлю 3 тисяч FPV-дронів та виділення 15 млн євро для реабілітації поранених українських військових.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: