fbpx
Сьогодні
20:59 22 Кві 2024

У білорусі "вагнерівці" проводять навчання для місцевих курсантів

Фото: Центр нацспротиву

Найманці з колишньої приватної військової компанії "Вагнера" в Білорусі займаються навчанням місцевих курсантів з університету.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Центр національного спротиву.

Зазначається, що "вагнерівці" провели навчання на військовому стрільбищі "Борщівка" Річицького району Гомельської області.

На них курсантів військово-транспортного факультету Білоруського державного університету транспорту вчили стріляти з АК-74.

Центр національного опору пояснює, що режим диктатора лукашенка проводить послідовну політику мілітаризації власного населення.

Як раніше повідомляла Рубрика, у білорусі завершилася восьма підготовка спецпризначенців під керівництвом найманців ПВК "Вагнер". Головним їх завданням буде робота на території України.

Крім того, на тимчасово окупованих територіях військові російської федерації вдаються до примусу щодо місцевого населення. За даними центру, представники слідчого комітету рф повідомили очільникам технікумів, що всі студенти мають робити окопні свічки згідно з планом. Все це подається кремлівською пропагандою як громадська ініціатива. Натомість примусове виробництво зараховується як залік, а прогул є підставою для викликів батьків до навчального закладу.

Що відомо про пвк "вагнер" 

Нагадаємо, що 23 серпня, у Тверській області рф розбився літак Embraer Legacy 600 із 10 людьми на борту.

Тоді вже стверджували, що у літаку міг перебувати й сам пригожин, бо він значився у списку пасажирів. 

Пізніше Росавіація опублікувала імена всіх пасажирів – там значився пригожин, командир ПВК "Вагнера" та дмитро уткін, заступник пригожина Валерій Чекалов та ще кілька найманців.

Наближений до ПВК "Вагнера" Telegram-канал Grey Zone стверджує, що літак євгенія пригожина збили вогнем із ППО. Також пишуть, що як версію катастрофи літака пригожина розглядають теракт на борту.

Своєю чергою, аналітики Інституту вивчення війни (ISW) схиляються до думки, що російський диктатор володимир путін помстився за приниження заколотом та віддав наказ знищити керівництво пвк "вагнера".

Як раніше повідомляла Рубрика, посилаючись на британську розвідку, у Білорусі скоріш за все перебуває менше тисячі "вагнерівців", тоді як у період найбільшої присутності після червня 2023 року їх там було близько 8000. Їх використовують як інструкторів.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: