fbpx
Сьогодні
15:05 22 Кві 2024

Клименко розповів, що підозрювані у розстрілі поліцейських на Вінниччині перевозили гранати

Підозрювані у розстрілі поліцейських у Вінницькій області перевозили в автомобілі гранати у ящиках. Потім вони скинули їх у водойму.

Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" повідомив міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко, пише Рубрика.

"Ми розуміємо, що вони дійсно перевозили боєприпаси, гранати. Вони вже вказали, де знаходяться скинуті у водойму ці гранати у ящиках, зараз на місці працюють криміналісти, слідчі та водолази", – сказав міністр.

Щодо зброї, з якої був убитий поліцейський, то, за його словами, знаряддя вбивства вилучено і буде долучене до матеріалів кримінального провадження.

Коментуючи дії поліцейських, Клименко пояснив, що правоохоронці у нічний час виконували свої функціональні обов'язки з патрулювання і реагування.

"Поліцейські саме їхали з виклику, везли у машині затриманого – домашнього насильника. Але друга ночі – це комендантська година, яка також діє і у Вінницькій області. Порушення ПДР, які були скоєні підозрюваними, побачили поліцейські і зупинили авто", – сказав глава МВС.

За його словами, мотив зловмисників встановить слідство, а запобіжний захід їм оберуть у понеділок.

Говорячи про те, чи будуть переглянуті протоколи для Нацполіції, Клименко зауважив, що інструктажі для особового складу почали проводити відразу після трагедії.

"Варто переглянути ще раз інструкції щодо реагування і дій поліцейських у таких випадках, коли ми спілкуємося з громадянами", – сказав міністр.

Клименко також розповів про стан пораненого поліцейського.

"У нього на цей момент стабільний стан. Пів години тому ми спілкувалися з лікарями, і вони дають позитивні прогнози", – сказав він.

Напад на поліціянтів на Вінниччині

Нагадаємо, що у ніч на 20 квітня у Гайсинському районі Вінницькій області пострілом з пістолета невідомі вбили працівника поліції, ще один зазнав поранення.

У межах Вінницької та Одеської областей ввели поліційну операцію. Правоохоронці зазначають, що завдяки зусиллям оперативних служб вдалося встановити осіб, ймовірно причетних до скоєння злочину.

Орієнтування розіслано до всіх регіональних підрозділів Національної поліції.

У Міністерстві внутрішніх справ наголосили, що жодного виправдання бути не може злочину.

Ще вчора, 20 квітня, у Вінницькій області знайшли автомобіль підозрюваних у нападі на патруль поліції. Самих нападників продовжували розшукувати.

У Сухопутних військах Збройних сил України підтвердили, що на відео з нападом на поліціянтів у Вінницькій області присутні їхні військовослужбовці.

Завдяки злагодженій роботі оперативних служб було встановлено місцеперебування фігурантів. Вони переховувались на території Одеської області.

Зловмисники затримані на Одещині за силової підтримки спецпідрозділу КОРД. Нападники — двоє військових, батько та син, 52 та 26 років, уродженці Вінницької області.

Підозрювані у нападі на поліцейських у Вінницькій області планували втекти з України.

Правоохоронці повідомили їм про підозру у вбивстві та замаху на життя поліцейських, а також у дезертирстві.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: