fbpx
Сьогодні
19:56 21 Кві 2024

ДонорUA запустила чатбот у ChatGPT, щоб інформувати про потреби у донорській крові: як працює це рішення

Платформа ДонорUA випустила чат-бот, який надає українцям інформацію про донорство. Перша версія вже зараз доступна для абонентів ChatGPT Plus, оскільки вона розроблена на базі функціональності користувацьких GPTs.

Про це повідомляє ДонорUA, передає Рубрика.

У чому проблема?

"Сучасні технології дають нам майже необмежені можливості, але будь-яка сучасна система залежить від того, наскільки дані, що використовуються, є актуальними та точними. І тут не все ідеально, але ми над цим працюємо", — коментує Олександр Краковецький, співзасновник та СТО ДонорUA, CEO DevRain, Ph.D.

Яке рішення?

Платформа ДонорUA запустила чатбот, який може надавати українцям інформацію щодо донорства. Наразі перша версія доступна для підписників ChatGPT Plus, оскільки створена на базі функціональності користувацьких GPTs.

"Для чого ще один чатбот? Ми хочемо надати донорам інструмент, який відповідатиме на питання у "людському" стилі, що пов'язані з чинною ситуацією у конкретному місті", — зазначає Олександр Краковецький.

Як це працює?

Приклади запитів, на які вже зараз може відповісти чатбот ДонорUA GPT, спираючись на дані платформи:

  • де здати кров у ___ (вашому місті);
  • які запаси крові у ___ (вашому місті);
  • де здати кров у суботу.

Долучитися до бета-тестування ДонорUA GPT й іншого функціоналу платформи можна за посиланням — так ви допоможете ефективніше розвивати донорський рух. Зараз на ДонорUA зареєструвалися вже понад 160 000 донорів, і лише за минулий рік завдяки платформі лікарні отримали більше 7000 л крові.

Реєструйтеся на ДонорUA та рятуйте життя системно — одна донація може подарувати надію трьом пацієнтам.

Технічне рішення ДонорUA GPT розробляється ДонорUA за підтримки Акселераційної програми Act to Support проєкту "Фенікс", що виконується Фондом Східна Європа коштом Європейського Союзу.

Як повідомлялось, уряд дозволив бойовим медикам переливати кров на догоспітальному етапі. Це дозволить суттєво зменшити відсоток смертей на полі бою, пов'язаних із крововтратою.

Нагадаємо, у разі нагальної потреби за надзвичайних ситуацій та на період воєнного стану, донорську кров та її компоненти зможуть ввозити з-за кордону, як гуманітарну допомогу.

Окрім того, Єдиний в Україні банк довгострокового зберігання еритроцитів створили у столиці на базі Київського міського центру крові.

А також повідомлялось, що кров та її компоненти контролюватиме інформаційна система донорства крові "єКров".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: