Нігерієць побив світовий рекорд, протягом 60 годин безперестанку грав у шахи

Протягом 60 годин безперестанку 29-річний нігерієць Тунде Онакойя грав у шахи. Це перевершило попередній світовий рекорд на 4 години.

Про це повідомляють CNN та Washington Post, передає Рубрика.

Тунде розпочав грати на Таймс-сквер у Ньо-Йорку (США) 17 квітня. Раніше чоловік повідомив, що під час відповідного марафону сподівається зібрати 1 мільйон доларів для підтримки освіти дітей по всій Африці.

Нігерієць, який грав разом із іншим шахістом – Шоном Мартінезом, мав 5-хвилинну перерву кожну годину.

Іноді він грав довше і сумував час для відпочинку. Під час марафону чоловік лише пив воду та їв традиційну західноафриканську страву з рису.

У перші 20 годин йому вдалося зібрати 22 тисячі доларів.

Шаховий чемпіон націлився на безперервну гру протягом 58 годин, але не зупинився на цьому і 20 квітня закінчив марафон на 60-ти годинах.

Наразі організація Книги рекорднів Гіннеса публічно не прокоментувала марафон Онайкойї. Зазначають, що часом минають тижні, перш ніж новий рекорд отримає офіційне підтвердження.

Марафон привернув значну увагу в Нігерії, де подію транслювали навіть на цифрових рекламних щитах. Чемпіон дякував співвітчизникам за підтримку.

"Я не матиму змоги використовувати свій телефон найближчі 2 дні, тому я не зможу побачити жодне з ваших повідомлень чи дописів. Але я дякую вам від щирого серця, дякую вам за підтримку", – сказав Онакойя в одній із перев між грою.

Тунде в мережі подякував і своєму колезі.

"Любий Шоне, без тебе не було би жодного світового рекорду. Разом протягом 60 годин ми, долаючи конкуренцію, показували світові, що означає справжня співпраця. Ми підтримували один одного у важкі моменти як морально, так і фізично", – написав він.

У 2018 році чоловік заснував організацію Chess in Slums Africa, метою якої є підтримка дитячої освіти на континенті. Наразі понад 10 мільйонів дітей шкільного віку не відвідують шкіл в країнах Західної Африки – це найвищий показник у світі.

Чи вдалось Тунде Онакойї зібрати під час марафону необхідну суму, наразі не повідомляється.

Нагадаємо, що у Великій хімічній аудиторії відбулось урочисте вручення диплома Книги рекордів України випускнику хімічного факультету Боклащуку Віталію Вікторовичу.

Окрім того, рекордсменкою України з найбільшої кількості написаних щорічних радіодиктантів національної єдності стала 77-річна львів'янка Христина Гоянюк.

Також повідомлялось, що у номінації "Наймолодша українка, яка підтвердила володіння англійською мовою на рівні С-1 Academic" стала рекордсменкою України 16-річна Діана Бурдейна з Чернівецької області.

Свіжі дописи

  • Новини

Естонія доправила в Україну переносні ЗРК Mistral та ракети до них

6 липня до України з балтійської країни Естонії прибули зенітно-ракетні комплекси малої дальності Mistral та… Читати більше

Saturday July 6th, 2024
  • Новини

Продовження надання допомоги Україні підтримують більшість громадян країн НАТО, – дослідження

Більшість громадян країн НАТО переконані у тому, що членство в Альянсі зміцнює безпеку їх країни,… Читати більше

Saturday July 6th, 2024
  • Новини

Українські захисники щемливо підтримали маленьку дівчинку, яка боїться тривоги

Воїни Збройних сил України зворушливо підтримали маленьку дівчинку, яка боялася повітряної тривоги. Про це повідомляє… Читати більше

Saturday July 6th, 2024
  • Новини

Шість громад отримали мобільні ЦНАПи від європейських партнерів: як працює це рішення

Віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив,… Читати більше

Saturday July 6th, 2024
  • Новини

Війська рф вночі обстріляли Херсонщину: є загиблі

У ніч проти 6 липня російські загарбники обстріляли з артилерії Бериславський район Херсонської області. Під… Читати більше

Saturday July 6th, 2024
  • Новини

Кабмін визначив випадки, коли лікарні можуть надавати платні послуги: що відомо

Уряд визначив перелік випадків, в яких державні та комунальні заклади охорони здоров’я зможуть надавати медичні… Читати більше

Saturday July 6th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.