fbpx
Сьогодні
12:52 20 Кві 2024

Прокуратура перевіряє причетність двох військових до розстрілу поліцейських на Вінниччині

Фото: Скриншот з бодікамери

До вбивства поліцейського, що сталося у ніч на 30 квітня поблизу села Яланець Гайсинського району, Вінницька спеціалізована прокуратура у сфері оборони Південного регіону перевіряє причетність двох військовослужбовців.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Офіс генпрокурораНацполіцію.

У прокуратура розповіли, що 20 квітня близько 01:40 поблизу села Яланець Гайсинського району Вінницької області працівники сектору реагування патрульної поліції відділу поліції №1 Гайсинського райуправління зупинили легковий автомобіль.

Під час перевірки пасажири авто застосували вогнепальну зброю. Один працівник поліції загинув, другий отримав поранення.

На даний час вже провели огляд місця події, вилучили речові докази, а також перевіряють причетність до вчинення злочину двох військовослужбовців.

У Нацполіції повідомили, що загиблий під час нічного нападу – 20-річний Максим Зарецький.

поліціянт Максим Зарецкий.

Фото: НПУ

З 2021 року він навчався у Національній академії внутрішніх справ та півтора року віддано служив у секторі реагування патрульної поліції.

Був єдиним сином у батьків.

Варто додати, що у мережі поширювалася інформація про приналежність до 28 окремої механізованої бригади імені Лицарів Зимового Походу двох чоловіків, що вбили поліцейського на Вінниччині. У бригаді спростували це.

Там заявили, що зловмисники не є військовослужбовцями 28 ОМБР а також закликали не поширювати неправдиву інформацію.

Що відомо про напад на поліціянтів

Нагадаємо, що у ніч на 20 квітня у Гайсинському районі Вінницькій області пострілом з пістолета невідомі вбили працівника поліції, ще один зазнав поранення.

На цей час у межах Вінницької та Одеської областей ввели поліційну операцію. Правоохоронці зазначають, що завдяки зусиллям оперативних служб вдалося встановити осіб, ймовірно причетних до скоєння злочину.

Орієнтування розіслано до всіх регіональних підрозділів Національної поліції.

У Міністерстві внутрішніх справ наголосили, що жодного виправдання бути не може злочину.

"Неважливо, хто та в якому одязі. В якому стані та з якої причини. Виправдання цьому злочину немає і не може бути. Стрільців необхідно знайти та затримати. Вони мають відповісти за всією суворістю закону", – зазначив очільник відомства.

Тим часом у місцевих Telegram-каналах ширилися відео з камер спостереження однієї з автозаправних станцій, де видно обличчя та машину обох ймовірних зловмисників.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: