fbpx
Сьогодні
Фото 11:34 20 Кві 2024

До Києва приїхав новий командувач армії Данії: з ним зустрілися Сирський та Умєров

Фото: Телеграм / СИРСЬКИЙ

До Києва 20 квітня прибув з візитом новий командувач оборони Данії Майкл Віґґерс Гілдґаард: генерал зустрівся з головнокомандувачем ЗСУ Олександром Сирським та міністром оборони України Рустемом Умєровим.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Telegram Головкома.

"Відбувся візит у Київ новопризначеного командувача оборони Данії Генерала Майкла Віґґерса Гілдґаарда. З першого дня повномасштабного вторгнення Данія була на боці України, на боці захисту демократії та свободи", – зазначив головком.

Окрім того, на зустрічі також був присутній міністр оборони України Рустем Умєров.

Командувач оборони Данії Генерал Майкл Віґґерс Гілдґаард, Головнокомандувач ЗСУ Сирський та міністр оборони Умєров

Фото: Телеграм / СИРСЬКИЙ

Під час зустрічі командувачі обговорили нагальні потреби української армії на різних напрямках, шляхи і можливості для подальшої підтримки з боку данського уряду.

Командувач оборони Данії Генерал Майкл Віґґерс Гілдґаард, Головнокомандувач ЗСУ Сирський та міністр оборони Умєров

Фото: Телеграм / СИРСЬКИЙ

"Користуючись нагодою, подякував данському уряду та народу за системну підтримку українського війська", – додав Сирський.

Нагадаємо, що Данія вперше в історії закупить зброю в українських виробників для ЗСУ.

Допомога від Данії

Нагадаємо, що 17 квітня Уряд Данії оголосив про виділення нового пакета військової допомоги Україні на 2,2 млрд крон (близько 295 млн євро). Кошти підуть на розвиток морського потенціалу українських військ, а також на безпілотники та виробництво запчастин ракет.

Також у Нідерландах та Данії 20 серпня минулого року було досягнуто домовленості про передачу Україні літаків F-16 після навчання українських пілотів. Зокрема, Україна отримає від Нідерландів 42 американських винищувачів F-16, а від Данії – 19 літаків.

Варто додати, що українські пілоти, які навчаються на бойових літаках F-16 у Данії та Сполучених Штатах, вже відпрацьовують завдання, які перед ними стоятимуть в Україні, зокрема – удари по шахедах та ракета.

Окрім коштів на військову допомогу, уряд Данії також виділяє додаткові кошти для дансько-українського фонду, який сприяє залученню інвестицій з боку данських компаній в Україну.

А ще Данія ухвалила рішення про виділення майже 6 млн євро на відновлення енергоінфраструктури України.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: