fbpx
Сьогодні
10:29 20 Кві 2024

США після рішення Конгресу одразу почнуть надавати військові допомогу Україні, - Білий дім

Фото Reuters

Після того, як Конгрес Сполучених Штатів Америки прийме законопроєкт про продовження фінансування допомоги, Білий дім сподівається на те, що постачання озброєння Україні почнуться одразу.

Про це заявила речниця Білого дому Карін Жан-П'єр під час брифінгу, пише Рубрика.

Представницю Адміністрації Байдена запитали, як швидко почнуться нові постачання військової допомоги Україні після рішення Конгресу.

Речниця відповіла: "Одразу ж".

"Як ми неодноразово казали, українці поступались територіями через бездіяльність Конгресу. Але ми дуже вдячні, що Конгрес рухається вперед і на двопартійній основі.

Ми хочемо, щоб це (допомога Україні – ред.) був схвалений Конгресом, Сенатом і потрапив на стіл президента. І він одразу підпише цю допомогу", – сказала Жан-П'єр.

Речниця також додала, що мета російського диктатора володимира путіна – загарбати Україну. Вона зазначила, що США не можуть допустити цього.

Нагадаємо, 19 квітня Палата представників США підтримала винесення на розгляд законопроєкту з допомогою Україні. Так само це процедурне голосування пройшли й законопроєкти про допомогу Ізраїлю й Тайваню.

Що відомо про надання допомоги Україні від США

Як повідомлялось, спікер Палати представників, 17 квітня, вніс окремі законопроєкти про допомогу американським союзникам, зокрема й Україні, а також анонсував окрему ініціативу про захист кордону США й Мексики та протидію Росії, Китаю й Ірану.

"Український" пакет передбачає виділення близько 61 мільярди доларів на допомогу Україні й союзникам і поповнення запасів американської армії, а також містить заклик до адміністрації передати Києву далекобійні ракети ATACMS.

Фінальне голосування за законопроєкти має відбутись до вечора суботи, 20 квітня.

Президент США Джо Байден висловив готовність підписати в разі схвалення Конгресом законопроєкти про додаткове фінансування України, Ізраїлю і Тайваню, які вніс спікер Палати представників Майк Джонсон.

Нагадаємо, що напередодні Спікер Палати представників Майк Джонсон представив чотири окремі законопроєкти щодо фінансування допомоги США для України, Ізраїлю, Тайваню, а також інших пріоритетів національної безпеки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: