fbpx
Сьогодні
Фото, відео 09:16 20 Кві 2024

50 безпілотників вночі атакували росію: спалахнули пожежі на підстанціях

Фото: jouav.com

У ніч на 20 квітня 50 ударних безпілотників атакували вісім областей російської федерації, внаслідок роботи сил протиповітряної оборони ворога відбулося пошкодження низки об'єктів енергетичної інфраструктури. На місці вибухів спалахнули пожежі, а в одному з населених пунктів загинули цивільні жителі.

Як повідомили російському кромандуванні, протиповітряна оборона окупантів нібито знищила та перехопила п'ятдесят БПЛА. Зокрема:

  • двадцять шість – над територією Бєлгородської області;
  • десять – над територією Брянської області;
  • вісім – над територією Курської області;
  • два – над Тульською областю;
  • по одному – над територіями Смоленської, Рязанської, Калузької та Московської областей.

Бєлгородська область

За даними російських пабліків, біля міста Старий Оскіл пролунали вибухи й у небі було видно яскравий спалах.

Очевидці зняли відео пожежі за містом.

Згодом губернатор Бєлгородської області повідомив про атаку БПЛА на село Істобне Губкінського міського округу.

Внаслідок падіння без детонації постраждалих немає, пошкоджено літню веранду приватного житлового домоволодіння.

Пізніше Гладков повідомив, що в селі Пороз Грайворонського міського округу Бєлгородської області, внаслідок скидання двох вибухових пристроїв загорівся приватний житловий будинок.

Внаслідок інциденту загинули двоє мирних жителів – жінка, яка лежала з переломом шийки стегна, і чоловік, який доглядав за нею. Син загиблої встиг в останню мить вибігти з палаючого будинку.

Через атаку повністю згоріли приватний житловий будинок і сарай, ще один житловий будинок сильно пошкоджено.

Брянська область

Також минулої ночі дрони також атакували Брянську область. Губернатор повідомив, що над Вигоницьким районом знищено п'ять безпілотників.

Внаслідок падіння збитого дрона виникла пожежа на об'єкті енергетичної інфраструктури.

Також Богомаз повідомив про знищення безпілотника літакового типу над територією Суземського району Брянської області. Постраждалих і руйнувань немає.

Курська область

Губернатор Старовойт повідомив, що над областю російські сили ППО знищили п'ять безпілотників.

Відбій тривоги через небезпеку атак БПЛА було оголошено лише о 4:46 ранку.

Рязанська область

За словами губернатора Павла Малкова, вночі засобами ППО і радіоелектронної боротьби над територією Рязанської області подавлені БПЛА.

За попередньою інформацією, постраждалих і матеріальних збитків немає.

Смоленська область

Анохін повідомив, що близько 2:00 в Кардимівському районі безпілотники атакували об'єкт паливно-енергетичного комплексу.

Внаслідок роботи сил ППО, літальні апарати було збито. Однак внаслідок падіння уламків сталося загоряння ємності з паливно-мастильними матеріалами.

На місці події працюють розрахунки МНС та ліквідують відкрите полум'я. Відомості щодо постраждалих уточнюються.

Увага! На відео присутня ненормативна лексика!

Калузька область

Губернатор повідомив, що вночі в Малоярославецькому районі внаслідок вибуху БПЛА у районі електропідстанції було несуттєво пошкоджено енергетичну інфраструктуру.

Постраждалих немає. Оперативні служби перебувають на місці та усувають пошкодження.

Нагадаємо, що нещодавно у Москві сталася пожежа на території заводу "Авангард". Завод входить до складу акціонерного товариства "Концерн повітряно-космічної оборони "Алмаз-Антей" та виробляє боєприпаси для С-300 і С-400.

Загалом у 2024 році вже відбулося 15 атак безпілотників на 13 нафтопереробних заводів у 9 регіонах російської федерації. З них значні ушкодження понесли 8 об'єктів.

Своєю чергою віцепрем'єр-міністерка Ольга Стефанішина відреагувала на статтю про нібито заклики США до України припинити удари по російських НПЗ. Вона заявила, що нафтопереробні заводи на території росії є законними цілями з військового погляду.

Що відомо про пожежі на підстанціях в росії

Нагадаємо, що в росії періодично виникають пожежі на підстанціях розподілення електроенергії.

Так, у російському Владивостоці 23 січня було гучно: повідомили про вибухи й пожежі на двох електропідстанціях, без світла залишилися сотні будинків.

Окрім того, у москві в ніч проти 4 січня загорілася підстанція на Високовольтному проїзді. Унаслідок пожежі кілька десятків багатоповерхових будинків у трьох районах міста залишилися без електропостачання й опалення.

Раніше ми писали, що пожежа спалахнула на території московської електропідстанції "Чагіно". Повідомляли про густий дим і спалах трансформатора, а також 120 літрів палива.

А 23 листопада, в місті Литкаріно Московської області пролунали вибухи. У Підмосков'ї знеструмлено кілька населених пунктів.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: