fbpx
Сьогодні
20:58 19 Кві 2024

Засідка тривала тиждень: Буданов розповів подробиці знищення Ту-22М3

Українські захисники тиждень вичікували, доки російський бомбардувальник Ту-22М3 вийде на потрібний рубіж, щоб його знищити.

Як повідомляє Рубрика, про це в коментарі ВВС Україна заявив начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов.

"Тиждень була, скажімо так, сам "засідка". Чекали, коли він вийде на потрібний рубіж", – розповів Буданов, коментуючи знищення Ту-22М3.

За його словами, літак збили на відстані 308 кілометрів. Для цього наші захисники використали ті прийоми та засоби, які задіяли під час знищення російського літака далекого радіолокаційного виявлення А-50.

Начальник ГУР нагадав, що росіяни ще мають такі літаки, але від успішних дій Сил оборони Одесі буде трохи легше. Саме ракети Х-22, які запускають Ту-22М3, завдали місту найбільше руйнувань.

Як зазначив Буданов, раніше сили протиповітряної оборони не могли перехопити радянську потужну та швидкісну ракету Х-22. Її точність була "не такою і великою", оскільки це стара розробка.

"Більшість цивільних будівель знищили саме ці ракети", – уточнив начальник ГУР.

Він також розповів, що тепер росіянам доведеться знайти нові рубежі пуску Х-22 і для запуску ракет по Одесі вони зможуть застосовувати лише наземні комплекси, а також ракети з дальньої авіації та моря.

Нагадаємо, у ніч проти 19 квітня російські окупанти влаштували чергову комбіновану повітряну атаку по території України. 

Через російську ракетну атаку цієї ночі у Дніпрі частково зруйнована п'ятиповерхівка, там сталася пожежа. А в Криворізькому районі пошкоджений інфраструктурний об'єкт.

Пізніше стало відомо про збиття бомбардувальника Ту-22МЗ на території російської федерації. Ворожий літак вдалося знищити українським силам. Його вдалося атакувати за 300 км від України.

Під час масовано ворожого обстрілу по Україні в ніч на 19 квітня, ППО вперше знищила ракети Х-22 та російський бомбардувальник Ту-22М3. Крім того, вдалось "приземлити" і 14 дронів.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: