fbpx
Сьогодні
Фото, відео 09:16 19 Кві 2024

Літак рф "приземлили" за 300 км від України: збиття Ту-22МЗ, - це операція ГУР

English version here

Фото: з відкритих джерел

Збиття бомбардувальника Ту-22МЗ на території російської федерації є операцією Головного управління розвідки Міноборони. російський літак вдалося атакувати за 300 км від України.

Про це в коментарі РБК-Україна повідомило джерело в Силах оборони, передає Рубрика.

Як розповіло джерело, знищення Ту-22МЗ – це операція ГУР МО. Після збиття бомбардувальника інший, який летів за ним, розвернувся.

"Це перший літак стратегічної авіації, який вдалось знищити Україні, під час польоту. Він наносив удари по Україні", – розповів співрозмовник.

Також джерело додає, що Ту-22МЗ був атакований на відстані 300 км від України.

Падіння бомбардувальника-ракетоносця Ту-22М3

У Ставропольському краї РФ упав бомбардувальник-ракетоносець Ту-22М3 − такі літаки Росія використовує для нанесення ударів по Україні.

 "Термінове повідомлення. На території Красногвардійського округу в полі впав літак. За оперативними даними, руйнувань і жертв немає, льотчики катапультувалися", – повідомив раніше губернатор Ставропольського краю Володимир Владіміров у Telegram.

Інших подробиць він не написав, але опублікував фото розбитого літака.

Пізніше він додав, що знайшли двох льотчиків із літака, вони живі, їх везуть до лікарні.

"На місце події виїхали всі служби", − заявив губернатор.

Моніторингові Тelegram-канали пишуть, що впав Ту-22м3 (їх Росія використовує для ударів по Україні − ред.) і що його підбили.

Речник Повітряних сил України Ілля Євлаш не зміг ні підтвердити, ні спростувати інформацію про те, що літак збили на території РФ.

"Не можу вам ні підтвердити, ні спростувати. Поки що перевіряємо інформацію", − заявив Євлаш.

Пізніше російське пропагандистське видання РИА Новости з посиланням на Міноборони РФ підтвердило, що впав саме надзвуковий бомбардувальник-ракетоносець Ту-22М3 ВКС рф.

Увага, ненормативна лексика.

Повідомляється, що літак "зазнав аварії в Ставропольському краї після виконання бойового завдання під час повернення на аеродром базування".

"Льотчики катапультувалися, 3 члени екіпажу евакуйовані групою пошуку і порятунку, зараз триває пошук одного льотчика. Боєкомплекту на борту не було, літак упав у безлюдній місцевості", − йдеться в повідомленні пропагандистів.

Повідомляється, що причиною аварії нібито стала технічна несправність.

Нагадаємо, вночі 19 квітня росія атакувала Україну дронами-камікадзе типу "Шахед" і ракетами.

Ракети РФ запускає саме з бортів Ту-22М3. Поблизу кордону зі Ставропольським краєм розташований військовий аеродром Моздок (Північна Осетія), де базуються Ту-22М3 ВКС РФ.

Пізніше стало відомо, що ворожий літак вдалося знищити українським силам. Таким чином, вперше зенітні ракетні підрозділи Повітряних Сил у взаємодії з Головним управлінням розвідки МО України знищили дальній стратегічний бомбардувальник Ту-22М3 – носій крилатих ракет Х-22, якими російські терористи б'ють по мирних українських містах.

"Під час сьогоднішньої атаки уперше знищено дві такі ракети", – повідомив командувач Повітряних сил Микола Олещук.

Довідка про літак Ту-22М3

Ту-22М3 – це радянський дальній надзвуковий бомбардувальник-ракетоносець із геометрією крила, що змінюється. Призначений для ураження морських та наземних цілей крилатими ракетами, авіаційними бомбами, у тому числі ядерними боєголовками. Це технологія ОКБ О.М. Туполєва, який вироблявся на Казанському авіаційному заводі імені Горбунова. В експлуатації з 1974 року і досі. Перший політ Ту-22М3 здійснив 20 червня 1977 року, з 1978-го запущений у серійне виробництво, припинене 1993 року.

Загалом Ту-22М3 створювався для ядерної війни. Цей надзвуковий бомбардувальник повинен був випускати відразу три надзвукові ракети Х-22, наприклад, американським авіаносцем з відстані менше 600 км.

Літак озброєний Х-22 – це протикорабельна ракета, не призначена для ударів по наземних цілях, точність її низька у порівнянні з іншими крилатими ракетами, які б'ють по наземним цілям.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: