Війська рф не припиняють спроб захопити Часів Яр: за добу скидають до 30 керованих авіабомб

У Донецькій області російсько-окупаційні війська не полишають спроб захопити місто Часів Яр, проте це їм не вдається: ситуація контролюється підрозділами ЗСУ.

Про це розповів речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" Назар Волошин в ефірі національного телемарафону.

Як розповів військовий, на сьогодні ситуація навколо міста досить складна. Російські загарбники намагаються у будь-який спосіб вийти на адміністративні кордони Донецької області. Проте Сили оборони контролюють ситуацію.

"Противника в місті немає. Ворог поки що використовує свою перевагу в повітрі, в ракетах і артилерійських боєприпасах великих калібрів, намагаючись проводити штурмові дії", – розповів Волошин.

Речник також розповів, що окупанти використовують вже звичну тактику – закидають місто КАБами, знищуючи при цьому цивільну інфраструктуру. Росіяни намагаються повністю знищити місто, щоб взяти під контроль "купи пилу".

"У сумі загалом десь від 20 до 30, а то буває й більше, за добу скидає російська авіація бомб по позиціях українських захисників і по цивільній інфраструктурі", – сказав військовий.

Що відомо про наступ росії на Часів Яр

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заявив, що росіянам поставили задачу захопити місто Часів Яр під Бахмутом до 9 травня. Захоплення міста створить умови для подальшого просування ворога до Краматорської агломерації.

Та в ISW вважають, що армія рф може не встигнути захопити все місто Часів Яр у Донецькій області до 9 травня, а лише зайти до його східного району. Проте нестача артилерії та засобів ППО в ЗСУ, дозволить  російським загарбникам швидше просуватися під час операції із захоплення міста.

Також президент України Володимир Зеленський заявив, що на деяких напрямках фронту останнім часом почала ускладнюватися ситуація.

Зі слів Головнокомандувача ЗСУ Сирського, обстановка на Східному фронті останніми днями суттєво загострилася, адже після проведення у рф президентських виборів, російські війська значною мірою активізували наступальні дії.

А нещодавно бійці штурмового батальйону "Чорний лебідь" 255-ї ударної групи Збройних сил України, які на сьогодні воюють на східному фронті, продемонстрували сучасний стан Часового Яру.

Свіжі дописи

  • Новини

Генштаб: на Харківському напрямку ворог посилив інтенсивність бойових дій

На Харківському напрямку зросла інтенсивність бойових дій, українські захисники відбили вже десять ворожих атак у… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024
  • Новини

Президент підписав укази про вихід України з низки угод та рішень СНД

Президент України Володимир Зеленський сьогодні, 15 травня, підписав укази про вихід України з низки угод,… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024
  • Новини

Грузія, Ліхтенштейн та Малаві візьмуть участь у Глобальному саміті миру

Президент України Володимир Зеленський провів телефонні розмови з президентами Грузії та Малаві Саломе Зурабішвілі й… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024
  • Новини

Байден і Трамп домовилися провести дебати у два раунди: деталі

Чинний президент США Джо Байден і експрезидент Дональд Трамп домовилися провести дебати у два раунди.… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024
  • Новини

По всій Україні запровадили екстрені відключення електроенергії

Ввечері 15 травня в усіх областях України ввели екстрені відключення електроенергії. Про це повідомляє Рубрика,… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024
  • Новини

Україна отримала від Республіки Корея 40 авто швидкої допомоги

Україна отримала від Корейського Червоного Хреста 40 «швидких» для надання невідкладної медичної допомоги під час… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.