fbpx
Сьогодні
20:32 18 Кві 2024

Британія та США ввели нові санкції проти Ірану: виробники "Шахедів", металургія і не тільки

Фото: ua.depositphotos.com

Велика Британія спільно зі Сполученими Штатами Америки запровадили санкції проти 16 фізичних осіб і 2 компаній, які забезпечують виробництво в Ірані "Шахедів", металургійного заводу Khouzestan Steel та компаній з автомобільної групи Bahman.

Про це повідомляє пресслужба міністерства фінансів США, пише Рубрика.

Як зазначили у відомстві, Управління контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США (OFAC) ввело санкції проти 16 фізичних осіб і 2 компаній, які забезпечують виробництво безпілотників в Ірані, включно з типами двигунів, що приводять в дію іранські дрони типу Shahed.

Саме ці БпЛА використовувалися під час повітряної атаки на Ізраїль 13 квітня.

OFAC також включило п'ять компаній у різних юрисдикціях, які:

  • постачають комплектуючі матеріали для виробництва сталі на Khuzestan Steel Company (KSC), який є одним з найбільших виробників сталі в Ірані;
  • або купують готову сталеву продукцію KSC.

Окрім того, OFAC наклав санкції на три дочірні компанії іранського автовиробника Bahman Group, які продовжували матеріально підтримувати Корпус вартових Ісламської революції та інші організації, визначені відповідно до антитерористичних органів.

Водночас Сполучене Королівство запровадило санкції проти:

  • кількох іранських військових організацій,
  • фізичних та юридичних осіб, залучених до виробництва БПЛА та балістичних ракет Ірану.

Додають, що Бюро промисловості та безпеки Міністерства торгівлі США також запроваджує нові засоби контролю, щоб обмежити доступ Ірану до технологій, таких як базова мікроелектроніка комерційного рівня. Ці засоби контролю також застосовуються до виробів, виготовлених за межами США, які виробляються за певною технологією.

Нагадаємо, що 13 квітня на доходи, які російська федерація отримує від експорту алюмінію, міді та нікелю, міністерство фінансів Сполучених Штатів Америки в координації з Великою Британією ввело санкції.

Варто додати, що 21 лютого постійні представники Європейського Союзу дали згоду на схвалення 13-го пакета санкцій проти російської федерації, який планують остаточно затвердити до другої річниці вторгнення рф в Україну.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: