fbpx
Сьогодні
Фоторепортаж 14:19 17 Кві 2024

У Дніпровському районі столиці відкрили нове укриття з унікальними модульними меблями

Напередодні у Дніпровському районі Києва відкрили нове облаштоване унікальними модульними меблями бомбосховище IV класу

Про це пише Рубрика, посилаючись на Дніпровську районну в місті Києві державну адміністрацію.

У чому проблема?

З початком повномасштабної війни постала гостра потреба укриттів для українців. На жаль, їхнє облаштування не завжди було найкращим, через що під час жахливих бомбардувань мешканці проживали в некомфортних умовах.

Яке рішення?

Щоб розв'язати це питання, влада, залучаючи міжнародних та українських донорів, облаштовує нові укриття.

Так, напередодні у Дніпровському районі Києва відкрили нове облаштоване унікальними модульними меблями бомбосховище IV класу.

Як запевняють у районній адміністрації, з впевненістю можна сказати, що це нове укриття стане прикладом створення комфортного простору для людей, які вимушені ховатись в підвалах під час ворожих обстрілів.

На офіційне відкриття відремонтованого та забезпеченого усім необхідним бомбосховища завітали керівник апарату Дніпровської РДА Ігор Ластовецький, військовослужбовці 112 ОБрТрО, представники литовських та латвійських благодійних організацій, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації.

Як це працює?

"Укриття облаштоване всім необхідним та виконане за всіма будівельними нормами. Сьогодні головне завдання влади – безпека наших співвітчизників", – зазначив Ластовецький.

Як розповідають, в нове укриття були поставлені унікальні модульні меблі, виготовлені з березової фанери з дотриманням екологічних стандартів у виробництві.

Дизайн меблів був розроблений Технічним університет Вільнюса (VILNIUS TECH). Особливість цих систем полягає:

  • в зручності транспортування та монтажу,
  • сегменти легко з'єднуються без використання інструментів за лічені хвилини.

До того ж під час повітряних тривог громадяни зможуть перебувати у новому безпечному просторі, що розрахований на одночасне перебування 200 людей.

Тут є все необхідне – ліжка, стільці та лави. Окрім того:

  • встановлена сучасна вентиляційна система,
  • є два входи,
  • запаси води,
  • туалети та санітарні приміщення.

Загальна площа бомбосховища становить 135 м².

Окремо зазначимо, що аналогічні модульні меблі були поставлені метрополітенам Києва та Харкова. Також у столиці відкриваються укриття в школах і дитячих садках із використанням литовської технології.

"Зі свого боку Дніпровська райдержадміністрація щиро вдячна міжнародним партнерам за допомогу, а саме виробнику і благодійнику Вітасу Люджюсу, директору компанії-виробника меблів UAB DUV, представнику фонду LITUA Fondas, VšĮ, донору Міндаугас Касмаюскіс, директору компанії з виробництва фанери Likmerė mill, Latvijas Finieris Group, а також керівнику благодійної організації "Вест Суппорт в Україні" Микиті Козиренку", наголосили у повідомленні.

Довідка

Вже понад рік фонд "LITUA" виготовляє та поставляє в прифронтові зони України модульні меблі. Майже одразу "Вест Суппорт в Україні" почав співпрацю з фондом, адже литовський виробник потребував координації та потенційних користувачів модульних систем.

Партнерами "LITUA" виступив виробник фанери "FINERIS group", який поставляв матеріали, та Технічний університет Вільнюса (VILNIUS TECH), який розробляв ідею.

За минулий рік було облаштовано:

  •  три бомбосховища в центрі столиці,
  • бомбосховище військового ліцею в Одесі,
  • укриття школи в Миколаївській області,
  • робочі місця для спеціалістів з виготовлення дронів,
  • укриття для військових,
  • метрополітени Києва та Харкова

"Також ми передали модульні швидкозбірні ліжка для служби в польових умовах військовим, Нацполіції та прикордонникам. Червоний Хрест облаштував такими меблями місця тимчасового перебування для біженців. Зараз виробництво працює на повну потужність для облаштування цілого гуртожитка для проєкту "Я — Маріуполь"", додали у компанії.

Ексклюзивні фото надавав фотокореспондент Рубрика Микола Тимченко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: