Безпілотники ГУР атакували завод у Татарстані, де виробляють літаки Ту-22М та Ту-160М

Ударні дрони Головного управління розвідки вранці, 17 квітня, атакували авіаційний завод у Казані, місті у російському Татарстані, де ворог виготовляє та ремонтує бомбардувальники Ту-22М та Ту-160М.

Про це РБК-Україна розповіли джерела в спецслужбах.

Як повідомляють джерела, вибухи на території авіазаводу ім. Горбунова у Казані пролунали 17 квітня близько 10 години ранку (за Києвом).

У місцевих ЗМІ та користувачі соцмереж писали, що перед вибухами спрацювала сирена повітряної тривоги в районі казанського авіаційного заводу. Одночасно розпочалася евакуація персоналу з території підприємства.

В той самий час Росавіація заявила, що аеропорти Казані, Нижньокамська та Нижнього Новгорода тимчасово не приймають та не відправляють літаки, а в мережі почали поширювати світлини та відео вибухів на території заводу, спричинених атакою безпілотників.

Що відомо про авіазавод 

Казанське авіаційне виробниче промислове об'єднання імені С. П. Горбунова – це російське авіаційне підприємство, що входить до холдингу КБ Туполєва.

На вказаному заводі виробляють та ремонтують російські військові літаки, зокрема стратегічні бомбардувальники Ту-22М та Ту-160М, за допомогою яких росія здійснює ракетні атаки проти України.

Нагадаємо, що Збройні сили України та Головне управління розвідки Міноборони спільно провели операцію, завдавши ударів по військовому аеродрому у Джанкої в тимчасово окупованому Криму.

Джерела уточнюють, що з високою ймовірністю унаслідок удару було знищено три батареї ППО, розташовані на території аеродрому Джанкой.

Окрім того, загарбники могли також втратити:

  • кілька гелікоптерів,
  • цистерну ПММ,
  • склад боєприпасів,
  • дві станції РЛС,
  • одну станцію РЕБ/РЕК,
  • пускову установку берегового ракетного комплексу "Бастіон".

Атака БПЛА по підприємствах у Татарстані

Нагадаємо, сьогодні, 2 квітня, українські безпілотники вперше атакували підприємства у Республіці Татарстан у РФ. Вибухи лунали в особливій економічній зоні "Алабуга", де розташовані промислово-виробничі підприємства, яка знаходяться за 1000 кілометрів від кордону з Україною.

Метою атаки став завод зі збірки "Шахедів". Це була операція ГУР. Крім того, росЗМІ пишуть, що дрони вразили і гуртожиток, де мешкали працівники цього підприємства. Відомо про постраждалих.

Окрім того, українські безпілотники атакували нафтопереробний завод у Татарстані. Це неподалік від місця, де під удар потрапив також і завод зі збірки "Шахедів".

Як повідомляла Рубрика, в 2024 році відбулося 15 атак безпілотників на 13 нафтопереробних заводів у 9 регіонах російської федерації. З них значні ушкодження понесли 8 об'єктів.

Свіжі дописи

  • Новини

Британський історик, журналіст та письменник віддав свою премію переможця Lionel Gelber Prize 2024 ЗСУ

Британський історик, журналіст та письменник Тімоті Ґартон Еш віддав власну премію як переможця Lionel Gelber… Читати більше

Friday May 17th, 2024
  • Новини

МЗС відновлює прийом заяв на отримання консульських послуг для окремих категорій громадян

Міністерство закордонних справ розпорядилося відновити прийом заяв від чоловіків призовного віку на вчинення консульських дій… Читати більше

Friday May 17th, 2024
  • Новини

Литва передала Україні чергову військову допомогу: шість радарних систем AMBER 1800

Литва активно долучилась до німецької ініціативи з посилення української ППО, оголосивши про намір передати Україні… Читати більше

Friday May 17th, 2024
  • Новини

Найбільші інвестори країни за час повномасштабного вторгнення вклали у розвиток українського бізнесу 5 мільярдів доларів

Серед 25 компаній, які найбільше інвестували у розвиток бізнесу, окрім традиційних металургів та енергетиків також… Читати більше

Friday May 17th, 2024
  • Новини

На Сумщині відкрився 21-й Центр рекрутингу української армії

У Шостці Сумської області відкрито Центр рекрутингу української армії - це вже 21-й такий осередок… Читати більше

Friday May 17th, 2024
  • Новини

4,5 тисячі засуджених готові мобілізуватися до ЗСУ, – Мін’юст

У квітні Міністерство юстиції України провело опитування серед ув’язнених, де їм поставили питання щодо звільнення шляхом укладання… Читати більше

Friday May 17th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.