fbpx
Сьогодні
14:29 16 Кві 2024

Раптово пішов з життя відомий український письменник Дмитро Капранов: що відомо

Фото: X (Twitter)

Зранку 16 квітня раптово помер історик, український письменник, видавець, публіцист, громадський діяч, блогер Дмитро Капранов.

Про це повідомили на сторінці братів Капранових у Facebook.

"Друзі, в нас біда. Сьогодні зранку раптово помер Дмитро. Коли і де прощання, напишу завтра. Все решта скасовується, пробачте", зазначили у дописі.

Причина смерті наразі невідома. 

Дмитро Капранов

Фото: Скриншот / Суспільне

Брати Дмитро та Віталій Капранови — українські письменники, видавці, публіцисти, громадські діячі та блогери.

Що відомо про братів Капранових

Брати Капранови народилися 24 липня 1967 року в місті Дубоссари у Молдові. Згодом родина переїхала до Очакова Миколаївської області. У школі не вивчали української мови, а вищу освіту здобували в Уральському політехнічному інституті та Московському енергетичному інституті за спеціальністю "Технічна кібернетика".

Під час життя у Москві в 90-х Дмитро та Віталій розвивали українську діаспору – видавали українську газету "Тинди-ринди" та журнал фантастики "Брати". В той самий період розпочали роботу над першою книжкою "Кобзар 2000", всього створили десяток історичних та фантастичних творів.

На початку 2000-х повернулись до України, де і продовжили свою діяльність. Разом з братом Дмитро заснував видавництво "Зелений пес".

У 2019 році створили YouTube-канал "імені Т. Г. Шевченка", на якому розповідали про історію України та пов'язані з нею міфи.

Брати Капранови

Фото: З відкритих джерел

Після початку повномасштабного вторгнення брати-близнюки долучились до полку "Азов" та обороняли Київщину. Згодом повернулися до цивільного життя та активно розвивали свій канал про історію.

Нагадаємо, у понеділок ввечері, 15 квітня, стало відомо, що на Донеччині загинув командир відділення БпЛА в 59-й окремій мотопіхотній бригаді імені Якова Гандзюка сержант та громадський діяч Павло Петриченко під час виконання бойового завдання. Військовий не дожив до свого дня народження один день — йому мало виповнитися 32 роки.  

Окрім того, у боях за Україну загинув актор та спортсмен Євген Світличний.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: