Новини

Данія виділяє 300 млн крон для підтримки бізнес-проєктів своїх компаній в Україні

Йдеться про щонайменше 300 млн крон або приблизно $43 млн для данських компаній, які інвестують та реалізують бізнес-проекти в Україні.

Перший віце-прем'єр-міністр відзначила важливість допомоги з боку Данії, яка з перших днів повномасштабної війни підтримує Україну.

«Ми щиро вдячні Данії за лідерство у підтримці України. Завдяки Дансько-українському фонду ми отримуємо таку необхідну військову та гуманітарну допомогу, а бізнес — широкий спектр комерційного фінансування та інструментів зниження ризиків для компаній, які інвестують і торгують з українськими партнерами. Це важливий вклад у наше відновлення, адже його основою буде саме приватний сектор. І данський бізнес вже цей вклад робить. Понад 100 компаній здійснюють комерційну діяльність з Україною. Підтримуючи нашу економіку і наших людей, які героїчно захищають свій дім й працюють заради перемоги», – зазначила Юлія Свириденко.

Своєю чергою данські урядовці відзначили, що й далі допомагатимуть Україні, бо від цього залежить доля всього світу. Тож було вирішено розширити можливості дансько-українського фонду, щоб данські компанії активніше інвестували в Україну і були захищені від потенційних ризиків.

«Боротьба України за свободу – це наша боротьба за свободу. З додатковими коштами в дансько-українському фонді ми ще раз підкреслюємо, що Данія підтримує невтомну боротьбу України за свободу. Я пишаюся, що данський бізнес такий прихильний до України. І компанії, які експортують в Україну, і компанії, які інвестують в країну, і фонди, які різними способами підтримують роботу з відбудови української землі. Це все дуже важливі кроки. Адже всі злочини путіна вимагають однієї відповіді: щоб ми були ще більше разом з Україною», – заявив Міністр бізнесу Данії Мортен Бедскоу.

«Жорстоке і незаконне вторгнення росії в Україну мало катастрофічні наслідки для української економіки. Важливо, зробити інвестування в Україну максимально привабливим. Бо чим сильнішою є економіка України, тим більше шансів виграти війну та швидше відновити мир. Тому зараз уряд виділяє додаткові кошти на підтримку бізнес-ініціатив, які дають данським компаніям можливість зробити свій внесок у відбудову України», – зауважив Міністр закордонних справ Ларс Люкке Расмуссен.

Нагадаємо, Уряд Данії заснував дансько-український фонд у березні 2023 року. Він координує зусилля Данії, спрямовані на довгострокову підтримку України у військовій, гуманітарній та економічній сферах.

Зокрема створено державну схему позик та гарантій під управлінням Данського експортно-інвестиційного фонду (ДЕІФ) з першим виділеним траншем на суму $144 млн, що націлена на реконструкцію критичної інфраструктури України. Співпраця зосереджена на напрямах, де Данія має переваги, таких як зелена трансформація економіки, централізоване тепло- та водопостачання, суднобудування, розвиток портової інфраструктури, транспорт та логістика, інфраструктура, ефективне урядування та підтримка малого і середнього бізнесу.

Передбачалося, що Данський експортно-інвестиційний фонд фінансуватиме проекти із залученням до 50% українського компонента. При цьому, головною умовою фінансування є те, що економічний інтерес данської сторони має перевищувати 30% вартості контракту.

Свіжі дописи

  • Новини

Найбільші інвестори країни за час повномасштабного вторгнення вклали у розвиток українського бізнесу 5 мільярдів доларів

Серед 25 компаній, які найбільше інвестували у розвиток бізнесу, окрім традиційних металургів та енергетиків також… Читати більше

Friday May 17th, 2024
  • Новини

На Сумщині відкрився 21-й Центр рекрутингу української армії

У Шостці Сумської області відкрито Центр рекрутингу української армії - це вже 21-й такий осередок… Читати більше

Friday May 17th, 2024
  • Новини

4,5 тисячі засуджених готові мобілізуватися до ЗСУ, – Мін’юст

У квітні Міністерство юстиції України провело опитування серед ув’язнених, де їм поставили питання щодо звільнення шляхом укладання… Читати більше

Friday May 17th, 2024
  • Новини

Окупанти атакували Харків КАБами: двоє людей загибло

Росіяни вдарили по Харкову КАБами, відомо про двох загиблих, є постраждалі. Про це повідомив у Телеграмі начальник… Читати більше

Friday May 17th, 2024
  • Новини

Уряд виділив більш ніж 1,5 млрд грн на відбудову критично важливих ТЕС

Під час засідання, 17 травня, Уряд виділив понад 1,5 млрд грн для відбудови  Зміївської ТЕС… Читати більше

Friday May 17th, 2024
  • Новини

Що таке екологічний стік і як він дозволить збалансувати потреби у воді між людьми і екосистемою: розповіли у WWF-Україна

У WWF-Україна розповіли що таке екологічний стік та як він дозволить збалансувати потреби у воді… Читати більше

Friday May 17th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.