fbpx
Сьогодні
Фото 15:57 13 Кві 2024

Українські безпілотники вперше атакували військову частину у Мордовії: деталі операції

Фото: Telegram / Сергій Братчук

Ударні безпілотники атакували військову частину у місті Ковилкіно, що розташована в Мордовії, і знаходиться на близько 650 кілометрів від України.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Telegram очільника Громадської ради при Одеській ОВА Сергія Братчука.

Як зазначив чиновник, що БпЛа атакували 590 окремий радіотехнічний вузол військової частини 84680, на озброєнні якого стоїть загоризонтний радіолокатор 29Б6 Контейнер. Його дальність виявлення цілей сягає близько 3000 км, а висота — понад 100 км.

Мордовія , радар БпЛА

Фото: Telegram / Сергій Братчук

Братчук заявив, що позиція з передавачем встановлена поблизу міста Городець, Нижегородська область. Приймальна антена й основна частина електроніки радара знаходилась як раз у Ковилкіно.

Мордовія , радар БпЛА

Фото: Telegram / Сергій Братчук

Нагадаємо, що вночі 11 квітня два безпілотники вперше атакували Мордовію у рф. Про це заявив голова Республіки Артем Здунов. За його словами, силам ППО начебто вдалося знищити обидва дрони.

Мордовія , радар БпЛА

Фото: Telegram / Сергій Братчук

Тоді ж у міноборони рф заявили, що над Курською та Тамбовською областями збили по три дрони, над Бєлгородською областю та Мордовією — по два, ще по одному — над Брянською та Липецькою областями.

Також у росзмі заявляли, що обидва дрони було збито над військовою частиною 84680 загоризонтного виявлення повітряних цілей у Ковилкіно.

Зазначають, що внаслідок атаки пошкоджено будівлю, де раніше знаходився командний пункт. Постраждалих немає.

Нагадаємо, що 12 квітня, російському Бєлгороді повідомляють про атаку БПЛА по будівлі "Газпрому". Місцева влада повідомляє про двох поранених. Також у ніч проти п'ятниці Новошахтинський НПЗ у Ростовській області (рф) атакували чотири дрони.

Удари безпілотників по рф

Удари стають дедалі більш далекобійними. Зокрема, 2 квітня українські безпілотники вперше атакували підприємства в Республіці Татарстан у РФ. Дрони вдарили по заводу, де збирають російські дрони-камікадзе "Шахед". Росіяни скаржилися на поранених.

Також цього ж дня дрони атакували нафтопереробний завод у Татарстані.

Напередодні 5 квітня повідомлялось, що у росії було чути вибухи в трьох містах з аеродромами: Морозовськ, Єйськ та Енгельс.

Як повідомляла Рубрика, у 2024 році відбулося понад 15 атак безпілотників на 13 нафтопереробних заводів у 9 регіонах російської федерації. З них значні ушкодження понесли 8 об'єктів.

Атаки дронів на російські НПЗ призвели до того, що порівняно з минулим роком виробництво бензину наприкінці березня скоротилось на 16,6%, дизельного пального – на 7,4%.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: