fbpx
Сьогодні
12:57 13 Кві 2024

У британській розвідці вважають, що путін намагається підкупити військових рф, проте можуть бути наслідки

Фото: Associated Press

Російська влада, аби продовжити війну проти України, намагається підкупити своїх військових, а також заохотити росіян вступати до армії. Однак це може спричинити наслідки для економіки рф.

Про це пише Рубрика, посилаючись на звіт розвідки Міноборони Британії станом на 13 квітня.

Як зазначили британські аналітики, 6 квітня російський диктатор володимир путін ухвалив два закони про підтримку військовослужбовців, які воюють проти України, та їх сімей.

Перший закон звільнив окупантів від сплати відсотків за споживчими кредитами та кредитними канікулами. Це випливає із закону від жовтня 2022 року, який звільнив мобілізованих та інших учасників російського вторгнення від нарахування пені за прострочення платежів за житло, комунальні послуги, кредити та заборгованість по кредитних картках.

Другий закон, підписаний диктатором, змінив російський трудовий кодекс і забороняє роботодавцям звільняти вдів російських військовослужбовців протягом одного року з дня смерті чоловіка.

"Кремль, імовірно, ввів ці закони в надії заспокоїти російських військовослужбовців, фінансово заохотити більше новобранців приєднатися до війни в обмін на державні виплати та обмежити критику з боку дружин загиблих військовослужбовців", підкреслили у британській розвідці.

Фахівці зазначають, що будь-які платіжні канікули можуть викликати довгострокові наслідки для російської економічної ситуації та перспектив.

Втрати російських окупантів

Нагадаємо, що ще в листопаді минулого року були рекордні втрати у російській армії, спричинені наступом на Авдіївку. Цифри українського Генштабу близькі до даних британської розвідки.

Нещодавно на Авдіївському напрямку українські оборонці розгромили елітну групу російських штурмовиків, а під час свого наступу від Авдіївки в напрямку Степового війська рф одномоментно втратили понад 30 своїх солдатів.

Окрім того, захисники Збройних сил України завдали ракетного удару по скупченню російських військ в Оленівці Донецької області. Воїни використали реактивні системи залпового вогню.

Це щонайменше третій такий результативний удар за останні 8 днів. Так, унаслідок ракетного удару ЗСУ 20 лютого по полігону в Донецькій області були ліквідовані щонайменше 68 військових 36-ї гвардійської мотострілецької бригади із Забайкалля.

Своєю чергою, британська розвідка проаналізувала, що у лютому поточного року середньодобові втрати російсько-окупаційних військ в Україні були найбільшими від початку повномасштабного вторгнення.

Загалом минулої доби, 12 квітня, Сили оборони ліквідували ще понад 1000 загарбників, таким чином загальні втрати російських військ з початку повномасштабного вторгнення в живій силі вже склали майже 452 800 солдатів.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: